Musorujsag
Élő Eredmények
×

Főnöke szerint Gasly egy igazi topversenyző

Főnöke szerint Gasly egy igazi topversenyző

Motorsport
Az Alpha Tauri csapatvezetője, Franz Tost úgy érzi, az istálló francia pilótája, Pierre Gasly egyértelműen a mezőny legjobbjai közé tartozik, hiszen folyamatosan kihozza a maximumot autójából.

Amikor a Red Bull visszaküldte a Toro Rossóhoz (ma Alpha Tauri), sokan attól tartottak, kettétörik Pierre Gasly pályafutása, aki Danyiil Kvjathoz hasonlóan nehezen tudja majd megemészteni a lefokozást. A francia azonban nemhogy megtört, valósággal kivirágzott régi/új csapatánál! 2019 második fele óta háromszor volt dobogós, és stabil pontszerzővé vált.

Eközben folyamatosan fölülmúlja csapattársait is, hibákat pedig csak nagyritkán vét. Erős teljesítményével a francia lenyűgözte főnökét, az Alpha Taurit irányító Franz Tostot, aki jelenleg a mezőny legjobbjai közé sorolja őt.

„A bakui dobogó nagyon fontos volt neki, az önbizalma szempontjából is” – kezdte az osztrák szakember. „Pierre egész évben nagyszerűen teljesít, Portugáliában viszont sajnos nem tudunk jó autót adni neki, és Barcelonában sem voltunk túl erősek. Monacóban és Bakuban viszont visszavágtunk” – tette hozzá.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Pierre nagyon jó formában van, hozza a jó eredményeket és számomra ő a mezőny egyik abszolút topversenyzője, hiszen kihozza a legtöbbet az autójából, nem követ el hibákat és folyamatosan szállítja a pontokat” – emelete ki.

Éppen ezért Tost bízik benne, hogy Gasly 2022-ben is velük marad. „Majd látjuk, hogy a költséglimittel is tudunk-e versenyképes autót biztosítani számára, de ha sikerül, akkor szerintem nem lesz oka arra, hogy csapatot váltson. Végső soron azonban a Red Bull dönt arról, hol versenyeznek majd a pilótái” – mondta.

Tost azért is bízik benne, hogy a bikások nem csapnak le újra versenyzőjére (ez egyébként Helmut Marko nyilatkozatai alapján nem valószínű), és Gasly sem dönt úgy, hogy új kihívásokat keres, mert a szabályváltozások miatt fontosnak tartja, hogy legyen legalább egy rutinos pilóta a csapatban.

„Mindig fontos, hogy legyen tapasztalt versenyző az istállónál. Jövőre pedig különösen fontos lesz az új szabályok miatt. Szükségünk lesz egy viszonyítási alapra, és tudnunk kell, merre induljunk el az autó beállításaival. Ezt nem tudjuk megoldani két fiatal, két tapasztalatlan versenyzővel” – zárta gondolatát a rutinos szakember.

Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak