Musorujsag
Élő Eredmények

„Mick egy tipikus Schumacher”

„Mick egy tipikus Schumacher”

F1-Insider
Apja korábbi ellenfele Mick Schumacher eddigi Forma–1-es produkcióját látva úgy érzi, nem esett messze az alma a fájától.

Amikor kiderült, hogy hétszeres világbajnok apját követve Mick Schumacherből is Forma–1-es versenyző válik, sokan figyelmeztettek, nem lenne szerencsés Michael Schumacherhez mérni őt és azt várni, hasonló eredményeket érjen el a sorozatban. Az apa és fia összevetése ugyanakkor megkerülhetetlen, hiszen Mick vonásaiban, gesztusaiban is népszerű felmenőjét idézi.

Az 1990-es években Michael Schumacher ellenfelének számító Gerhard Berger szerint a két német munkamódszerében és szemléletmódjában is nagyon hasonló.

„Ő egy tipikus Schumacher. Látni, milyen gyorsan tanul és hogyan magába szív mindent. Még ha a Haas nem is egy élcsapat, mégis pár verseny alatt megmutatta, hogy ő az első számú a csapatnál, és ez már egy siker”

– mondta Berger az F1-Insidernek adott interjúban.

„Mick mindent helyesen csinál. Pontosan azt hozza, amit az adott körülmények között elvárhatunk tőle: legyőzi a csapattársát, tiszta versenyeket teljesít, keveset hibázik. És az is látható, hogyan olvassa és elemzi a versenyeket.”

Bergernek nincs kétsége afelől, hogy ez a munkamódszer Micket is sikeressé teheti. „Az már látható, hogy jó F1-es versenyző. Hogy milyen magasra jut, az majd kiderül. Az apja lábnyoma óriási, ezért nem tartom igazságosnak ezt az összevetést” – hangsúlyozta.

Michael Schumacher sikereiben egyébként Berger szerint éppen a Schumacher-módszernek volt a legnagyobb szerepe. „Engem a legjobban az nyűgözött le, ahogyan sikeressé tette a Ferrarit. Elég csak engem, Sebastian Vettelt, Alain Prostot vagy Fernando Alonsót kérdezni erről. Egyikünknek sem sikerült ez, holott mi sem voltunk kutyaütők. Nyertünk versenyeket a Ferrarival, de az áttörés nem sikerült. Az csak Niki Laudának és Michael Schumachernek jött össze” – utalt Schumacher 1996 és 2006 közötti Ferrari-korszakára a vörösökkel két ciklusban is versenyző osztrák.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak