Musorujsag
Élő Eredmények

Minden kör számít! Schumacher örül, hogy befejezte a futamokat

Minden kör számít! Schumacher örül, hogy befejezte a futamokat

Speedweek
Bár a mezőny egyik leggyengébb autójában ül, Mick Schumacher látja a pozitívumait Forma–1-es pályafutása első versenyhétvégéinek, azt pedig, hogy eddig minden futamon célba tudott érni, fejlődése szempontjából kulcsfontosságúnak tartja.

Egyelőre úgy alakul a Forma–2 tavalyi bajnokának királykategóriás szezonja, ahogyan arra a Haas előzetes nyilatkozatai alapján számítani lehetett: mivel az autón szinte alig fejlesztettek tavaly óta, a csapat a mezőny végén tanyázik, fiatal versenyzői számára pedig a legfőbb célkitűzés a tapasztalatszerzés, az F1-gyel való ismerkedés.

Ami a személyes célokat illeti, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin számára is a márkatárs legyőzése lehet az egyik legfontosabb, más – a külvilág számára ennyire egyértelmű – mérce ugyanis jelenleg nincs számukra. Ebben a meccsben pedig jelenleg a német áll jobban.

Ami a kezdést illeti, bár a pontszerzéstől is távol áll, ez pedig nagy különbség a tavalyi F2-es szerepléshez képest, Schumacher nem panaszkodik, sőt legutóbb arról beszélt, elégedett az évkezdéssel, hiszen sok tapasztalatot szerzett már. „Minden egyes versenykilométer számít, hiszen hozzátesz a tapasztalataimhoz” – jelentette ki.

Mick Schumacher (Fotó: LAT Photo)

„Természetesen sokat lehet szimulátorozni és gyakorolni a hétvégéken, de a legjobb vezetési élményt a futamok adják. Azt a nyomást, amivel egy futam jár, nem lehet szimulálni. Szóval, én elégedett vagyok az eddigi szezonnal” – húzta alá.

A Haas eddigi legjobb eredményét épp Azerbajdzsánban érte el, ahol Schumacher tizenharmadik, Mazepin pedig tizennegyedik lett, ezzel pedig az istálló megelőzte a Williamst a konstruktőri bajnokságban. „A csapat jól teljesített Bakuban” – jegyezte meg Schumacher. „Nem volt könnyű, de keményen dolgoztunk, és elégedettek lehetünk az eredménnyel. Főleg azzal, hogy feljöttünk a kilencedik helyre a bajnokságban.”

Most egy triplahétvége következik egy francia és két osztrák versennyel. Schumacher számára ez lesz az első triplázás, és bár tudja, hogy kemény hetek várnak rá és csapatára, már izgatottan várja a versenyeket, és úgy érzi, jól felkészült azokra. „Intenzív lesz, de szórakoztató is, hiszen több időnk lesz csapatként dolgozni, és folyamatosan vezethetünk. Végső soron a versenyzés az, amit a legjobban szeretünk, szóval nem panaszkodom, amikor egyik nagydíj követi a másikat. Fizikai szempontból egyébként sem aggódom, mert nagyon komolyan felkészültem a szezonra” – fogalmazott.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

További tartalmak