Musorujsag
Élő Eredmények

Nissany újra a Williamsben

Nissany újra a Williamsben

Williams
A Williams tesztversenyzője, Roy Nissany is részt vehet a Francia Nagydíj első szabadedzésén. A Forma–2-ben edződő izraeli pilóta George Russell autóját vezetheti majd a gyakorlás során.

Nissany a szezon előtti tesztelés alkalmával vezethette először a 2021-es Williamst: ő kapta az első napot Bahreinben. Később aztán egy szabadedzésen is részt vehetett az alakulattal; a Williams Barcelonában szavazott bizalmat az izraeli versenyzőnek.

És így tettek a francia hétvége előtt is, melyen ismét autóba ülhet. Természetesen ismét az első szabadedzésen vezethet, ami pedig az autót illeti, George Russellét kapja majd meg.

„Ezen a hétvégén újra a csapatban üdvözölhetjük majd Royt, aki George autóját vezeti az első szabadedzésen. Mint mindig, most is aktív szerepe lesz a mérnöki programunkban, segítve néhány olyan elem értékelését, amit Bakuban vetettünk be” – nyilatkozta a főmérnök, Dave Robson.

„A pályán szerzett tapasztalatai és az autó iránti érzékenysége segíti majd, hogy még jobban megértsük ezeket az új alkatrészeket” – folytatta.

Nissany 2021-ben tehát harmadszor kap lehetőséget, és másodszor vehet részt egy F1-es hétvégén. Ami a fő programját illeti, a szezont az F2-ben tölti, ahol idén harmadik éve versenyez már. Három forduló után az F1 előszobájában a bajnokság 14. helyén áll.

Borítókép: Roy Nissany (Fotó: XPB)

További tartalmak