Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Akkor is hálás lennék, ha nem nyernék soha bajnokságot

Ricciardo: Akkor is hálás lennék, ha nem nyernék soha bajnokságot

PlanetF1
Noha továbbra is reméli, egy nap fölérhet még a csúcsra és világbajnok lehet a királykategóriában, Daniel Ricciardo kijelentette, akkor is elégedett lenne, és hálás, ha ez az eredmény már nem jönne össze neki.

Mint minden Forma–1-es versenyzőnek, Ricciardónak is az a fő célja, hogy pályafutása egy bizonyos pontján elhódítsa a világbajnoki címet. Bár az idei szezon eleje a McLaren, a számára új autó és közeg kiismerésével telt, az ausztrál továbbra sem változtatott ezen a célon, sőt azzal egyébként is tisztában volt, hogy nem az első közös évükben lesz bajnoki esélyes új istállójánál.

Nemrég arról kérdezték, hogyan értékelné pályafutását, milyen érzései lennének az F1-es időszakkal kapcsolatban, amennyiben végül nem tudná megvalósítani a nagy célt, vagyis bajnoki cím nélkül vonulna vissza.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren) Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren/Motorsport Images)

„Sosem tették még föl ezt a kérdést, mert igazából azért versenyzek, hogy bajnok legyek” – kezdte válaszát a rutinos versenyző. „Világbajnok akarok lenni. Sosem mondtam, hogy csak azért versenyzem, hogy gyarapítsam a statisztikákat. Azért versenyzek, mert még mindig van esélyem a győzelemre, és arra, hogy csúcseredményeket érjek el.”

„De ha ma érne véget a pályafutásom, és értelemszerűen nem lennék soha bajnok, akkor is rendkívül hálásan tekintenék vissza erre az útra. Csodálatos élményekben volt részem, és egészen egyszerűen fantasztikus élettapasztalatokkal gazdagodtam” – magyarázta.

„Csodálatos tapasztalat, hogy beutazhattam a világot, és közben azt csináltam, amit a legjobban szeretek. Szóval, igen, a bajnoki trófea az, amiért ezt az egészet csináljuk, de az út során még sokkal többet kapunk. A nagy trófeát űzzük, és ha sosem érjük el a célt, akkor is rengeteg élménnyel gazdagodunk, nagyon sokat kapunk ettől az úttól. Szóval a válaszom azt hiszem az, hogy igen, akkor is csinálnám tovább, ha nem lennék bajnok” – zárta gondolatát.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak