Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: A Mercedes Russellt választotta

Sajtó: A Mercedes Russellt választotta

F1 Insider, Sky
Német és olasz sajtóhírek szerint hamarosan pont kerülhet a csillagosok pilótapárosával kapcsolatos találgatások végére, a Mercedes ugyanis eldöntötte, 2022-ben George Russell lesz a csapat egyik pilótája.

Korábban is többször szóba került már, hogy George Russellnek rövid időn belül föl kellene lépnie a Mercedeshez, tavalyi bahreini beugrása óta pedig az ő jövője lett az egyik legfölkapottabb téma a királykategóriában. A találgatások aztán 2021 elején még tovább erősödtek, miután Valtteri Bottas a vártnál gyengébben kezdte a szezont.

Russell eközben még mindig meggyőzően teljesít a Williamsszel: több kiugró időmérős eredménye is volt már, a csapattárs, Nicholas Latifi rendre kikap tőle szombatonként és vasárnaponként is többnyire a brit mögött végez.

George Russell (Fotó: XPB)

Ezzel állítólag meg is győzte a Mercedes vezetőit, akik elszánták magukat és 2022-ben előléptetik fiatal védencüket. Legutóbbi beszámolójában legalábbis az F1 Insider és a Sky Italia is arról ír, már megszületett a döntés, és hamarosan be is jelenthetik, hogy a következő szezonban Russell váltja Bottast a csillagosoknál.

A német lap arról ír, hogy a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff már közölte is Russell menedzsmentjével – aminek egyébként ő maga is a tagja –, hogy a fiatal versenyző veszi át a finn helyét 2022-ben.

Amennyiben Bottasnak valóban távoznia kell a Mercedestől, lehetőségei igencsak szűkek lennének 2022-re, az élcsapatoknál ugyanis a legtöbb hely már foglalt (a Red Bullnál papíron lenne elérhető versenyzői ülés, de a bikások nem számolnak Bottasszal). Sokak szerint számára a Williamshez való visszatérés lenne a logikus lépés.

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak