Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Az Alpine elégedett, nem szab határidőt Alonsónak

Az Alpine elégedett, nem szab határidőt Alonsónak

RacingNews365
Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi elégedett Fernando Alonso visszatérésével, aki érzése szerint bölcsebb versenyző lett, mint volt 2018-as távozásakor, ahhoz pedig, hogy még jobb formába lendüljön, csak következetesebben kell teljesítenie a hétvégék során.

A spanyol világbajnok kétéves kihagyás után tért vissza a királykategóriába, 2021-es szezonja pedig – akárcsak a csapatot váltó kollégáknak – igencsak döcögősen indult. Bár konzisztensen nem tudta hozni az erős eredményeket, Alonso többször megvillantotta már klasszisát (Bakuban például remekül kihasználta az adódó lehetőséget).

Főnöke, az Alpine vezérigazgatójaként dolgozó Laurent Rossi ezzel kapcsolatban kijelentette, elégedett a spanyollal és örül, hogy már többször láthattuk, még nem veszített sebességéből, ahogy annak is, hogy a versenyző is tudja, mi kell a javításhoz.

„Nos, azt mondanám, hogy Fernando megmutatta, visszatért! Már, ami a potenciált illeti” – nyilatkozta a szakember a RacingNews365-nek. „Ha megnézzük az eddigi nagydíjakat, látjuk, hogy Esteban (Ocon) nagyon jól teljesített, megmutatta, hogy nagyszerű versenyző. Fernando pedig mindig képes volt legalább egy alkalommal megközelíteni az időeredményét. Ami most hiányzik neki, az egy kis következetesség, de ezt ő is tudja.”

Fernando Alonso (Fotó: Alpine) Fernando Alonso (Fotó: Alpine)

„Egy gyors körön ugyanolyan jó időeredményt tud elérni, mint Esteban, ami szintén azt mutatja, hogy visszatért, és hosszabb távon csak egy kis következetességre van szüksége. Ez pedig jönni fog, hiszen még ismerkednie kell az autóval” – magyarázta.

Látva Alonso villanásait, és azt, hogy még mindig tökéletesen ki tudja használni az adódó lehetőségeket, Rossi kiemelte, hiszik, hogy hamarosan a következetesség is megjön, és nem szabnak határidőt a kétszeres világbajnoknak. „Biztos, hogy én nem fogok. Egy kétszeres bajnokról, egy szuper versenyzőről van szó. Jobban ismeri magát, mint bárki más” – fogalmazott.

„Vannak személyes igényei, ezek pedig egyeznek azzal, amit várunk tőle. Mindketten tudjuk, és igazából minden más is a csapatból tudja, hogy az idei év átmeneti. Csak azt akarjuk, hogy pontokat szerezzen és egyenrangú fél legyen Esteban mellett, és ezt eddig hozza is. A következő évre kell felkészülnie, amikor majd jönnek az új autók” – folytatta a sportvezető, majd kiemelte, a kétéves távollét, és az, hogy több szériában is kipróbálta magát, jót tett a spanyolnak.

„Bölcsebb lett. Talán a kora miatt. Nem is tudom, mind átmegyünk ezen a szakaszon. Igazából nagyon jól együtt tudunk működni vele. Ez Estebanon is látszik. Mindketten sokat beszélnek az együttműködésről, és ez jó. Fernando elismerően nyilatkozik Estebanról, gyorsnak tartja őt. Nincsenek rossz szavaik egymáshoz. Fernando igényes a visszajelzéseket illetően, és azt illetően, mit vár a mérnököktől. Ez hasznos, mert Estebant is arra ösztönzi, hogy hasonlóképpen tegyen. Gyakran összevetik a jegyzeteiket, hogy javítsanak az autón, a csapaton, a munkamódszereken” – magyarázta.

 

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak