Musorujsag
Élő Eredmények

Elnapolják Grosjean tesztjét

Elnapolják Grosjean tesztjét

Mercedes
Romain Grosjeannak egy kicsit tovább kell várnia arra, hogy tesztelhesse a Mercedes Forma–1-es autóját, a koronavírus-járvány miatti beutazási korlátozások miatt ugyanis nem tudják eredeti időpontjában megrendezni a gyakorlást.

Grosjean Forma–1-es pályafutása tavaly ért véget, de nem a tervezett módon, bahreini balesetét követően ugyanis nem gurulhatott már pályára. A Mercedes azonban fölajánlotta, a szebb búcsú érdekében a francia rendelkezésére bocsátja egyik korábbi autóját, amivel egy tesztnap alkalmával körözhet majd. A francia természetesen élt a lehetőséggel!

Az eredeti tervek szerint a Francia Nagydíj hétvégéjén is futhatott volna bemutatóköröket a 2019-es bajnokautóval, majd a hétvégét követően egy teljes tesztnapot teljesíthetett volna a csapattal. Ez a program azonban végül teljesen megváltozott.

Romain Grosjean (Kép: Mercedes)

Mivel a Francia Nagydíjat egy héttel előrehozták, Grosjean pedig az új időpontban épp Amerikában versenyez az IndyCar Road America-i hétvégéjén, a bemutatóköröket törölték. A tesztnapot azonban mindez nem érintette, végül azonban azt sem az eredeti időpontban tartják meg.

A Mercedes erről szerda délután tájékoztatta a nyilvánosságot, mégpedig egy rövid hivatalos közleményben, melyben természetesen a csúsztatás okát is megnevezték, ami „természetesen” a koronavírus-világjárvány miatti beutazási korlátozásokban és karanténszabályokban keresendő. Az Amerikából érkező Grosjean feltehetően nem mentesülne a karantén alól, amit nem hagyhatna el a tesztnap idején.

Új időpontot a Mercedes nem közölt, de közleményében jelezte, hogy még a nyáron pótolni akarja a most elmaradó tesztnapot. Grosjeannak tehát legfeljebb „csupán” néhány hetet kell várnia arra, hogy szebben vegyen búcsút a Forma–1 mezőnyétől: a 2019-es szezon világbajnok autóját vezetve.

Borítókép: Romain Grosjean (Kép: Mercedes)

További tartalmak