Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen újra a McLarennél – az IndyCarban!

Magnussen újra a McLarennél – az IndyCarban!

McLaren
A Haas, a Renault és a McLaren F1-es csapatának korábbi versenyzője a hétvégén visszatér a wokingiakhoz, ő helyettesíti ugyanis a sérült Felix Rosenqvistet az IndyCar 2021-es szezonjának kilencedik futamán.

A dán versenyző a tavalyi szezon végén intett búcsút a Forma–1-nek, és bár továbbra is csak 28 éves, többször elmondta, a királykategóriás fejezetet lezártnak tekinti, hiszen csak akkor térne vissza, ha valamelyik élcsapat hívná, erre pedig nem lát esélyt. Miután búcsút vett a királykategóriától, Amerika felé vette az irányt, a szezont az IMSA sportautós bajnokságában tölti.

A hétvégén a tengerentúl legnépszerűbb formaautós bajnokságában is bemutatkozhat, a McLaren ugyanis őt hívta be a Road America-i fordulóra, miután Felix Rosenqvist a detroiti hétvége első versenyén lesérült.

Kevin Magnussen és Romain Grosjean (Fotó: XPB)

Magnussen tehát újra a McLaren kötelékében versenyezhet, azt követően, hogy 2015 végén távozott a britek Forma–1-es istállójától. A „szakítás” egyébként akkor eléggé zajos volt, az azóta eltelt évek során azonban alaposan kicserélődött a McLaren vezetősége, és Magnussen is sokszor jóval higgadtabban nyilatkozott a csapatról, ami junioréveiben is sokat tett érte.

Az IndyCar mezőnyében Magnussen többek között azzal a Romain Grosjeannal is újra összecsaphat, aki mellett négy szezont töltött a Haasnál (mindketten 2020 végén voltak kénytelenek távozni, miután az amerikai csapat inkább két újonc szerződtetése mellett döntött).

Ami egyébként a McLarent illeti, noha svéd versenyzőjük lesérült, a 2021-es szezon eddig jól alakul számukra, az IndyCar pontversenyét ugyanis nyolc forduló után az istálló mexikói versenyzője, Patricio O’Ward vezeti, akinek a főnökség első győzelméért cserébe (azóta már kettőnél tart) F1-es tesztet ígért.

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: McLaren)

További tartalmak