Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon 2024-ig az Alpine versenyzője marad!

Ocon 2024-ig az Alpine versenyzője marad!

Alpine
A Francia Nagydíj előtt az érintett felek belentették, hogy Esteban Ocon aláírta új, három évre szóló szerződését csapatával, az Alpine-nal. A fiatal francia versenyző tehát 2024 végéig biztosan a francia alakulat alkalmazásában marad.

Ocon egyéves távollét után, 2020-ban tért vissza a királykategóriába az akkor még Renault néven versenyző alakulattal, a döcögős kezdés után pedig egyre meggyőzőbben teljesített: míg az év elején elmaradt a rutinos csapattárstól, Daniel Ricciardótól, a szezon végén már versenyben volt vele. Bahreinben ráadásul pályafutása első F1-es dobogóját is megszerezte.

A francia a 2021-es évet is jó formában kezdte: az első hat futamon az időmérőkön és a futamokon is magabiztosabban teljesített, mint az idén visszatérő Fernando Alonso. Eredményeit a csapat szerződéshosszabbítással jutalmazta.

A francia csapat a Francia Nagydíj előtt jelentette be, hogy a fiatal francia 2024 végéig biztosan az istálló alkalmazásában marad. „Nagyon boldog vagyok, hogy az idei szezon után is az Alpine-nál maradhatok, fantasztikus érzés, hogy a csapat biztosította a jövőmet” – nyilatkozta Ocon a hosszabbítás kapcsán.

„Remekül tudtunk együtt fejlődni, mióta csatlakoztam a csapathoz, és a cél az, hogy ezt folytassuk a jövőben is. Komoly kihívások állnak előttünk, különösen az új 2022-es szabályok miatt. Biztos vagyok benne, hogy kemény munkával el fogjuk érni a céljainkat” – emelte ki.

A tavalyi első dobogó kapcsán megjegyezte, ma is egyfajta fordulópontként tekint vissza arra pályafutásában. „Gyakran gondolok vissza arra a dobogóra, és ez az eredmény motivál, hogy a folytatásban hasonló emlékeket szerezzünk. Nagyon várom már a következő fejezetet, de egyelőre még nagyban az idei szezonra koncentrálunk” – fogalmazott.

Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi a hosszabbítás kapcsán megjegyezte: „Mióta 2020-ban visszatért a csapathoz, Esteban önbizalma és tekintélye sokat nőtt azzal, hogy jó eredményeket ér el, és hozzájárul az autó fejlesztéséhez.”

„Fiatal kora ellenére már komolyabb F1-es tapasztalattal rendelkezik, és mind az érettséget, mind a teljesítményt nézve a megfelelő irányba halad. Most is érték a csapat számára és a jövőben is az lesz, amikor az új szabályok jelentette kihívásoknak kell majd megfelelnünk. Bízunk Estebanban, és abban, hogy segíteni fogja a csapatot abban, hogy a következő szintre lépjen és teljesítse a hosszabb távú célkitűzéseit” – húzta alá a szakember.

Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak