Musorujsag
Élő Eredmények

Vipsre fontos feladat vár a Red Bullnál

Vipsre fontos feladat vár a Red Bullnál

F1i
A Forma–2-es bajnokságból ismert Jüri Vips helyettesíti majd a hétvégén a Red Bull első számú tartalékosát Alexander Albont, aki ezúttal nem láthatja el szimulátoros feladatait, hiszen a DTM-ben fog versenyezni.

A bikások a 2021-es szezon alatt többször is kiemelték már, a futamokon elért sikerekhez nagyban hozzájárult Albon szimulátorban végzett munkája. Azt pedig, hogy az edzéseken gyűjtött adatok feldolgozásában valóban fontos szerepük van a tartalékosoknak, az utóbbi években több csapatvezető is elmondta már.

A Francia Nagydíj hétvégéjén azonban a Red Bull nem támaszkodhat a megszokott szimulátoros tesztversenyzőre, Albon ugyanis a DTM-ben versenyez majd az előttünk álló hétvégén, így tehát helyettesíteni kell a thait.

Alexandere Albon (Fotó: XPB)

A korábbi Toro Rosso-pilótát a Forma–2-ben szereplő (az előző versenyhétvégén két győzelmet is szerző, és ezzel bajnokesélyessé előlépő) Jüri Vips helyettesíti majd, ő látja el tehát a szimulátoros feladatokat a Red Bull táborában. A futamon azonban nem vehetne részt, ha a csapat valamelyik versenyzője nem tudna rajthoz állni.

Vips ugyanis nem rendelkezik a Forma–1-es szerepléshez szükséges versenyzői engedéllyel, mivel eddigi pályafutása során nem sikerült még megszereznie a kiváltáshoz szükséges 40 licencpontot (most az F2-ben ezért is hajt).

„Vips fogja átvenni Albon szimulátoros feladatait ezen a hétvégén” – jelentette ki a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko. „Albon viszont továbbra is a Red Bull és az Alpha Tauri tartalékversenyzője marad. Ha szükség lesz rá, akkor a rugalmasság érdekében azonnal Franciaországban fog utazni” – tette hozzá.

Borítókép: Jüri Vips (Fotó: Red Bull)

További tartalmak