Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gasly nem számít gyors döntésre

Gasly nem számít gyors döntésre

FIA
Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Pierre Gasly 2021-ben is az Alpha Tauri versenyzője marad, a Red Bull azonban még nem mondta ki az utolsó szót ezzel kapcsolatban, a francia pedig nem számít gyors döntésre a bikások részéről.

A francia versenyzőt az utóbbi időszakban többször szóba hozták az Alpine-nal, 2022-re azonban a kékeknél már biztos, hogy nem lesz hely számára, a Francia Nagydíj előtt ugyanis bejelentették, meghosszabbítják Esteban Ocon szerződését, Fernando Alonso pedig egyébként is minimum két évre igazolt hozzájuk.

Miután a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nemrég kijelentette, egyelőre nem tartja valószínűnek, hogy Gasly számára 2022-ben lesz visszaút a bikásokhoz, a legvalószínűbb most már tényleg az, hogy a francia az Alpha Taurinál marad.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

A Francia Nagydíj előtt ezzel kapcsolatban elmondta, még nem egyeztetett főnökeivel, ami pedig a döntést illeti, nem számít arra, hogy az rövid időn belül megszületik. „A jövőmről beszélni még eléggé korai lenne” – kezdte. „Ami engem illet, a döntés joga továbbra is a Red Bull kezében van” – tette egyértelművé.

„Végső soron az ő döntésükön múlik, hogy az Alpha Taurival folytatom-e, a Red Bullnál folytatom-e, vagy más lehetőségek után kell nézem. Erről most még nem igazán beszéltünk. A következő hetekben, hónapokban meglátjuk, mit akarunk tenni” – magyarázta.

Nagy meglepetésre a jelenlegi ismeretek alapján valóban nem kell számítani, hiszen Marko elmondta, Gasly tökéletesen illik jelenlegi csapatához, és az Alpha Tauri márkának is kiváló nagykövete lehet. Rajta kívül a csapatvezető, Franz Tost is elégedett a franciával, akit nemrég a mezőny egyik csúcsversenyzőjének nevezett.

Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak