Musorujsag
Élő Eredmények

Steiner: Schumacherék rá fognak jönni, hogy keveset tudtak

Steiner: Schumacherék rá fognak jönni, hogy keveset tudtak

GMM
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner úgy érzi, a szezon során Mick Schumacher és Nyikita Mazepin számára is eljön majd egy pillanat, melyben rájön, mennyire keveset tud, és mennyire keveset tudott az F1-ről bahreini debütálásakor, amikor hitte, egész sokat tud a kategóriáról.

Az amerikai csapat a tavalyi szezon végén úgy döntött, két újoncra cseréli tapasztalt versenyzőit (Romain Grosjeant és Kevin Magnussent), bízva abban, hogy a lépés 2022-ben, az idei átmeneti szezon után kifizetődő lesz, hiszen két ígéretes és már F1-es tapasztalatokkal felvértezett pilótája lesz a rajtrácson.

Ahhoz, hogy két rutintalan fiatallal kezdik az évet, végig roppant reálisan álltak, elmondták ugyanis, hogy számítanak a kezdeti botlásokra, de eközben támogatni, tanítani szeretnék fiataljaikat. Steiner nemrég kijelentette, reméli ezalatt a pilóták is rájönnek majd, többet kell tanulniuk, mint hitték.

Günther Steiner (Fotó: XPB)

„Mindig lehet még tovább fejlődni” – jelentette ki a szakember. „Ezzel mindenki tisztában van. A versenyzőink fejlődnek, és ahogyan azt az év eleje óta több alkalommal is elmondtam, egy bizonyos ponton rájönnek majd, mennyire keveset is tudnak a Forma–1-ről, és főleg arra, mennyire keveset tudtak, amikor bemutatkoztak a bahreini hétvégén.”

„Nem tudom, mikor jön el ez a pillanat, de általában mindig van egy ilyen momentum, amikor fiatal vagy és tanulsz. Az biztos, hogy Bahreinben azt hitték, mindent tudnak, aztán futamokkal később már eszükbe jutott, mennyire keveset is tudtak” – magyarázta.

„Vannak meglepetések, melyek akkor érnek, amikor folyamatosan tanulsz a futamokon, és idővel egyszerűen rájössz, mennyire másfélék is lehetnek a dolgok. A srácok jól haladnak, de persze mindig van tér a fejlődésre. Meg kell még tenniük egy kis utat. Van egy kis hátrány, hogy egyiküket sem tudjuk kihez mérni, és ez némileg megnehezíti a tanulást, de így legalább még többet tanulhatnak” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak