Musorujsag
Élő Eredmények

Russell élvezi a Mercedes-ülés körüli bizonytalanságot

Russell élvezi a Mercedes-ülés körüli bizonytalanságot

F1, The Race
Valtteri Bottas után George Russell is megerősítette, nem született még döntés a Mercedes 2022-es felállásáról. A brit mindenesetre élvezi, hogy esélyes.

Az elmúlt hetekben fölerősödtek a Valtteri Bottas mercedeses menesztéséről és George Russell előléptetéséről szóló találgatások. Egyes források a Francia Nagydíj előtt arról számoltak be, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke már meg is hozta a döntést arról, hogy Russell lesz Lewis Hamilton új csapattársa 2022-től.

Csütörtökön Le Castellet-ben Valtteri Bottas cáfolta, hogy döntés született volna, őt legalábbis nem értesítették hasonlóról, mi több, még csak a tárgyalásokat sem kezdték el.

Ugyanezt mondta a helyére pályázó Russell is, ám megjegyezte, neki ezúttal kimondottan tetszik, hogy bizonytalan a helyzete.

„Nyilván tisztában vagyok azzal, milyen találgatások mennek, de pillanatnyilag egyszerűen csak élvezem, hogy versenyről versenyre haladok. Nyilván szeretném, ha rendeződne a jövőm valamikor, de egyelőre csak ezzel a hétvégével foglalkozom, a Francia Nagydíjjal, aztán majd Ausztriával.”

„Általában a nyári szünetben történnek ezek a dolgok, és a legtöbbek jövőjét akkor vésik kőbe. Szóval én csak versenyről versenyre haladok, és közben élvezem a kíváncsiskodást, hogy mi fog történni. Van, hogy izgalmas, amikor nem tudod, mit tartogat a jövő” – jelentette ki a Williams versenyzője.

George Russell és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Szavai azt sugallják, nem érzi magát kényelmetlen helyzetben. Sőt. Russellt Mercedes-pártfogoltként megkérdezték, megnyugtató-e számára, hogy a csillagosok által támogatott másik fiatal versenyző, Esteban Ocon már garantáltan kiszállt az esélyesek közül azzal, hogy a héten az Alpine bejelentette a hároméves hosszabbítását.

„Hogy őszinte legyek, nem nézem ezt sehogy sem. Mindenekelőtt gratulálok Estebannak, megérdemli! És ez jó hír a Mercedes számára is, hiszen az egyik versenyzőjük pályafutása lett bebiztosítva.  De nem, nem gondolok erre. Esteban a Renault-nál volt, most az Alpine-nál, a gyorsasága és a nemzetisége is jó az Alpine-nak. Szóval nem is gondoltam semmire azon kívül, hogy örülök neki, és jó látni, hogy egy év kihagyás után stabilizálódott a helyzete a következő három és fél évre” – cáfolta Russell, hogy ennek bármi hatása is lehet az ő kilátásaira.

George Russell (Fotó: Mercedes) George Russell (Fotó: Mercedes)

Hozzátette: „Én jelenleg még Williams-versenyző vagyok. Nem írtam alá szerződést a mostani év utánra. Csak a munkámra összpontosítok, és remélem, hogy a nyári szünetig rendeződik a sorsom. De most csak élvezem a versenyzést, erre fókuszálok. Minél jobb munkát végzek a pályán, annál nagyobb esélyem lesz bebiztosítani a jövőmet. Az F1 egy könyörtelen sport, ahol csak húsz hely kiadó, és a csúcsformádat kell hoznod, és nem ragadtathatod el magad a jövő miatt, mert akkor rossz formába kerülsz, és hirtelen minden megváltozik.”

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak