Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz: A Renult-nál nem éreztem, hogy kedvelnek és meg akarnak tartani

Sainz: A Renult-nál nem éreztem, hogy kedvelnek és meg akarnak tartani

BBC
Amikor előző csapatairól kérdezték, a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz őszintén elmondta, a McLarennél boldog volt a barátságos légkörnek köszönhetően, a Renault-nál viszont kevésbé, nem érezte ugyanis, hogy kedvelnék és meg akarnák tartani őt.

Miután a Red Bull közölte vele, a főcsapatnál nem lesz számára hely, Sainz úgy döntött, a bikások kötelékén kívül próbál szerencsét. Első állomása a Renault volt, ahová a 2017-es szezon végén szerződött, és ahonnan 2018 végén már el is igazolt. A következő csapat a McLaren lett, majd két ottani év után jött a jelenlegi munkaadó, a Ferrari.

A spanyol korábbi csapatai kapcsán nemrég kijelentette, a McLarennél töltött évekre még most is – és feltehetően a jövőben bármikor – örömmel gondol vissza, hiszen nagyon jól érezte magát a csapatnál, a Renault-nál viszont nem igazán tudott beilleszkedni.

Azzal ugyanis, hogy folyamatosan a jövőjéről mentek az egyeztetések, elterelték a figyelmét a pályán zajló eseményekről, pedig ő igyekezett jobb eredményeket szállítani. „Elég hamar elindultak a pletykák, hogy Daniel (Ricciardo) érkezik a Renault-hoz, aztán beszéltek Estebanról (Ocon) is, szóval nem voltam annyira jó helyzetben” – nyilatkozta a spanyol a BBC-nek.

„Nem éreztem, hogy annyira kedvelnének, vagy engem akarnának megtartani. A McLarennél aztán fölfedeztem, mekkora különbséget jelent, ha egy sportoló olyan légkörben, olyan csapatnál teljesíthet, ahol értékelik őt, ahol fontosnak tartják, és ahol olyan környezetet biztosítanak számára, melyben a lehető legjobb szinten teljesíthet, legyen szó a pszichológiai vagy a technikai oldalról” – magyarázta a spanyol.

A 2021-es szezonra csapatot váltók közül Sainz találta meg leggyorsabb jó formáját új munkaadójánál, Monacóban például dobogóra is állhatott. Ő maga nem érti, ez miért lett „hírérték”, a Ferrarinál ugyanis már az első percben azt várták tőle, hogy gyors legyen és alkalmazkodjon az autóhoz, tehát csak a munkáját végezte.

„A Toro Rossónál töltött három év után is alkalmazkodnom kellett egy új csapathoz, de akkor senki sem beszélt erről. Most úgy érzem, ez valami új, mert öt versenyző is váltott. De 2019-ben senki sem beszélt a váltás nehézségeiről, pedig már akkor feltettem a kezem, és mondtam, hogy srácok, időre van szükségem, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam. De senki sem foglalkozott a sztorival, most viszont egyre többen. Nem az volt a legjobb évem, de a McLarennél otthonra találtam, amiére még mindig nagyon hálás vagyok. Úgy érzem, a bizalmat sikerült jó eredményekkel viszonoznom” – fogalmazott.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak