Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alonso távozása teremthet lehetőséget az Alpine fiataljainak

Alonso távozása teremthet lehetőséget az Alpine fiataljainak

Sky
Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az istálló juniorjainak máshol kell F1-es lehetőség után nézniük, az ügyvezető, Marcin Budwoski viszont jelezte, nem zárták be az ajtókat előttük, Fernando Alonso távozása ugyanis esélyt adhat nekik.

Miután az Alpine bejelentette, hogy Esteban Ocon 2024-ig biztos a csapatnál marad, fölvetődött a kérdés, mi lesz a franciák juniorjainak sorsa, 2022-ben ugyanis nem lesz számukra hely az istállónál, hiszen Fernando Alonso helye is biztos. A népes juniortáborból pedig az F2-ben edződő hármas (Csou Kuan-jü, Oscar Piastri és Christian Lundgaard) már a királykategória ajtaján dörömböl.

A kékek vezérigazgatója, Laurent Rossi ezzel kapcsolatban beszélt arról, hogy a fiataloknak adott esetben máshol kell lehetőséget keresniük és beletanulniuk a királykategóriába. A szakember azt is elismerte, most valószínűleg „túl sok védencük van”.

Marcin Budkowski, az ügyvezető igazgató valamivel biztatóbban nyilatkozott (a fiatalok szempontjából), kiemelve, 2023-ban adódhat lehetőség, hiszen Fernando Alonso hosszabb távú sorsa még nem tisztázott. „Esteban három évig marad velünk, Fernando pedig jövőre még biztosan itt lesz” – nyilatkozta a szakember az olasz Sky-nak.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

„Aztán majd meglátjuk, mi történik. Soha ne mondd, hogy soha. Meglátjuk, mennyi ideig marad velünk Fernando, és hogy milyen döntéseket hozunk a jövőben, de ezek a fiatalok teljesítményétől függenek majd” – emelte ki.

Végül elismerte, némileg vonakodnak az újoncok bevetésétől, hiszen az idei évben is láthattuk, milyen nehezen illeszkednek be a fiatalok, és azok, akik csapatot váltottak, vagy épp milyen döcögősen indult a kétéves kihagyás után visszatérő Alonso szezonja. „Nagyon fontos, hogy hosszú távra rendezkedjünk be” – fogalmazott.

„Láthattuk idén, hogy azok a versenyzők, akik csapatot váltottak, vagy Fernando, aki visszatért, milyen nehézségekbe ütköztek. Nehéz csaptatot váltani, nehéz megtanulni, hogyan kell együtt dolgozni a csapattal, megérteni, hogyan működik az autó, hiszen mindegyiknek kicsit más a karakterisztikája. A stabilitás hosszabb távra nagyon fontos. Mi befektettünk Estebanba, és ő is a mi csapatunkba. Ezt a projektet együtt építjük” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak