Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso távozása teremthet lehetőséget az Alpine fiataljainak

Alonso távozása teremthet lehetőséget az Alpine fiataljainak

Sky
Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az istálló juniorjainak máshol kell F1-es lehetőség után nézniük, az ügyvezető, Marcin Budwoski viszont jelezte, nem zárták be az ajtókat előttük, Fernando Alonso távozása ugyanis esélyt adhat nekik.

Miután az Alpine bejelentette, hogy Esteban Ocon 2024-ig biztos a csapatnál marad, fölvetődött a kérdés, mi lesz a franciák juniorjainak sorsa, 2022-ben ugyanis nem lesz számukra hely az istállónál, hiszen Fernando Alonso helye is biztos. A népes juniortáborból pedig az F2-ben edződő hármas (Csou Kuan-jü, Oscar Piastri és Christian Lundgaard) már a királykategória ajtaján dörömböl.

A kékek vezérigazgatója, Laurent Rossi ezzel kapcsolatban beszélt arról, hogy a fiataloknak adott esetben máshol kell lehetőséget keresniük és beletanulniuk a királykategóriába. A szakember azt is elismerte, most valószínűleg „túl sok védencük van”.

Marcin Budkowski, az ügyvezető igazgató valamivel biztatóbban nyilatkozott (a fiatalok szempontjából), kiemelve, 2023-ban adódhat lehetőség, hiszen Fernando Alonso hosszabb távú sorsa még nem tisztázott. „Esteban három évig marad velünk, Fernando pedig jövőre még biztosan itt lesz” – nyilatkozta a szakember az olasz Sky-nak.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

„Aztán majd meglátjuk, mi történik. Soha ne mondd, hogy soha. Meglátjuk, mennyi ideig marad velünk Fernando, és hogy milyen döntéseket hozunk a jövőben, de ezek a fiatalok teljesítményétől függenek majd” – emelte ki.

Végül elismerte, némileg vonakodnak az újoncok bevetésétől, hiszen az idei évben is láthattuk, milyen nehezen illeszkednek be a fiatalok, és azok, akik csapatot váltottak, vagy épp milyen döcögősen indult a kétéves kihagyás után visszatérő Alonso szezonja. „Nagyon fontos, hogy hosszú távra rendezkedjünk be” – fogalmazott.

„Láthattuk idén, hogy azok a versenyzők, akik csapatot váltottak, vagy Fernando, aki visszatért, milyen nehézségekbe ütköztek. Nehéz csaptatot váltani, nehéz megtanulni, hogyan kell együtt dolgozni a csapattal, megérteni, hogyan működik az autó, hiszen mindegyiknek kicsit más a karakterisztikája. A stabilitás hosszabb távra nagyon fontos. Mi befektettünk Estebanba, és ő is a mi csapatunkba. Ezt a projektet együtt építjük” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak