Musorujsag
Élő Eredmények
×

Balesettel jutott életében először a Q2-be Schumacher

Balesettel jutott életében először a Q2-be Schumacher

F1
Elérte a 2021-re kitűzött fő célját Mick Schumacher a Francia Nagydíj időmérő edzésén, szépséghiba, hogy egy autótöréssel jutott be életében először a Q2-be. A kedvét ez sem szegte.

A sereghajtó Haas idén csak elvétve komoly ellenfele a mezőny végén küzdő csapatoknak, Mick Schumacher viszont év elején kitűzött maga elé egy célt: legalább egyszer be akarja juttatni a Haast az időmérő edzés második felvonásába.

Szombaton Franciaországban ez össze is jött neki, ám ezt sikerként túlzás lenne emlegetni. A német újoncnak igazán jól sikerült az első gyorsköre a Q1-ben, csapattársa mellett Kimi Räikkönent és a két Williams is megelőzte vele, és a 13, majd a 14. helyen állt. Jött a hajrá, Schumacher talán megszimatolta az esélyt, ám túlment a határon. A pálya 6-os kanyarjában elveszítette az autó hátulját, és irányíthatatlanul csúszott a bukótérbe, ahol a szalagkorlát letörte a bal első kerekét.

„Hogy mi történt? Gyanítom, hogy egyszerűen túlságosan nyomtam abban a kanyarban. A hátulja kitört. Ezek az autók nagyon érzékenyek a szélre, nem tudom, ez jelentett-e némi extra túlkormányzottságot”

– mondta balesetének hátteréről Schumacher.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)

Mivel az edzésrész végén jártunk már, és a baleset miatt piros zászló szakította félbe a körözést, az újraindítás elmaradt, Schumacher pedig a 14. helyen jutott be a Q2-be. Azon viszont már nem vehetett részt. Sajátos módja a kitűzött cél elérésének, ám az eredménynek így is tudott örülni.

„Mindenesetre sikerült a Q2-be jutnunk, idén először. Remélem, hogy a jövőben további Q2-k is jönni fognak”

– mondta.

Hogy Schumacher a baleset nélkül is továbbjutott volna-e, az erősen kétséges. Balesete előtt az első szektorban George Russell, Nicholas Latifi és Kimi Räikkönen is jobb részidővel rendelkezett nála, a Williams britje a második szektort is teljesítette már, és egészen erős körön volt.

Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT) Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

Egyelőre úgy fest, Schumacher a 15. rajthelyről vághat neki a vasárnapi futamnak. Hogy meg is tarthatja-e, az most az autója állapotától függ és attól, sérült-e a váltója.

„Van sérülés, igen. Hogy mekkora, nem tudom. Ha a váltó sérült, gondban vagyunk. De ha minden rendben, akkor onnan fogunk rajtolni. Mindenesetre ez már papírra van vetve. Nekem csak ez számít. A versenyen még lesz módon javítani, ha mégis gondom lenne. Optimista vagyok. Látjuk a fényt az alagút végén. A csapat egyre motiváltabb lesz, és az ilyen eredmények bizonyítják, hogy a kemény munkánk megtérül.”

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak