Musorujsag
Élő Eredmények

„Már ideje volt!” – Sainz végre megmutathatta, mit tud a Ferrarival

„Már ideje volt!” – Sainz végre megmutathatta, mit tud a Ferrarival

F1, Sky Sports
Hétvégék óta először nem zsörtölődve kell készülnie Carlos Sainznak egy versenyre az időmérő edzés után. Végre megmutathatta, mit tud a Ferrarival, ha minden klappol.

Portugália után másodszor sikerült legyőznie Charles Leclerc-t időmérő edzésen Carlos Sainznak a Ferrari színeiben. A spanyol a két élcsapat négy versenyzője mögött a középmezőny legjobbjának bizonyult, az ötödik rajtkockáját 28 ezredmásodperces előnnyel szerezte meg Pierre Gasly előtt.

Sainzra ráfért már a sikerélmény, az előző két versenyhétvégén csak elégedetlenkedni tudott a szombati nap végén. Monacóban egy piros zászló fosztotta meg annak esélyétől, hogy harcba szálljon a pole pozícióért, Azerbajdzsánban pedig egy előtte történt baleset miatt vezette falnak a Ferrariját, ismét egy olyan napon, amelyen csapattársáé lett az első rajtpozíció.

Sainznak ezek után egy célja volt a Francia Nagydíj előtt: egy jó hétvégét összerakni. Eddig sínen van.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Az utóbbi három hétvégét, Monacót, Bakut és a mostanit is egészen erősnek éreztem. Viszont a három hétvégéből ez az első, hogy tiszta időmérőt futottam.”

„Ez az első időmérő edzés, amin úgy éreztem, meg tudtam mutatni a valós teljesítményemet, valamint az autóét. A két rosszul sikerült időmérő után jó érzés, hogy most összejött a sima időmérő, és összeraktam a kört. Már ideje is volt, mivel kezdtem frusztrálttá válni”

– ismerte el a ferraris.

Miközben Leclerc küszködött a Ferrari alulkormányzottságával, a jó alkalmazkodó hírében álló Sainz jól boldogult az SF21-gyel, mi több, kimondottan elégedett volt vele. „Kihívás volt, az első gumik működése bírása, az biztos. Nagy a tapadás, új az aszfalt, és mindig könnyű túlcsúsztatni az elsőket, alulkormányzottá tenni az autót. Ilyenkor igazán fontosak a mozdulataid, nem szabad túlcsúsztatnod az első gumikat. Nehéz ez, mert amikor nyomod, túlzásba eshetsz. De ez van. Én minden keveréken, az időmérő minden részén otthon éreztem magam az autóban.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Sainz most abban bízik, hogy a folytatásban sem csúszik hiba a gépezetbe, és egy jól kivitelezett versennyel teszi teljessé az első zökkenőmentes hétvégéjét. „Meglátjuk, mi lesz holnap. Jól kell rajtolnom, jó első kör és jó taktika kell. Mostanság ezek is meghatározták a hétvégéimet.”

„Ha összejön a jó első kör, ami a múltban már sikerült, és okosak leszünk a gumikkal, jól taktikázunk, akkor ez egy jó hétvége lesz, mivel a tempó megvan, az autóval elégedett vagyok.”

És elégedett a Ferrari fejlődésével is. Főleg úgy, hogy csapata idén nem fejleszt túl nagy erőkkel a 2022-es felkészülés miatt. „Idén az apró finomításokat leszámítva nincsenek nagy fejlesztések az autón. Már teljesen a következő évre fókuszálunk, mert akkor szeretnénk megtenni a következő lépést. És eddig az autó kiismerésével is sikerült fejlődést elérnünk. Minden hétvégén van valami apróság az autón, ami gyorsabbá teszi azt.”

„Itt visszatértünk oda, ahol Monaco és Baku előtt voltunk: hat-hét tizeddel a legjobbak mögött. De így is sikerült fejlődnünk a múlt évhez képest, és a szezon még hosszú, tovább kell közelítenünk” – állapította meg.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak