Musorujsag
Élő Eredmények

Ferrarit vert, de pont nélkül maradt Russell

Ferrarit vert, de pont nélkül maradt Russell

RaceFans
A Williams versenyzője, George Russell csalódott, amiért pont nélkül maradt Franciaországban, noha érzése szerint erős futamot teljesített – melyen többek között a Ferrari egyik pilótáját (Charles Leclerc-t) is sikerült maga mögé utasítania.

Russell saját és csapata idei legjobb eredményét érte el Franciaországban – ezzel egyébként a Williams visszaszerezte a kilencedik helyet a Haastól a konstruktőri bajnokságban –, miután több olyan versenyzőt is lehagyott, akik elé kvalifikálták magukat, a pontzónába azonban ezúttal sem tudta beverekedni magát.

Emiatt pedig egy kicsit csalódott volt. A tizenkettedikként célba érkező pilóta számára egyébként a helyzet ismerős már, korábban is bosszankodott ugyanis már amiatt, hogy amikor igazán erős versenyt fut, jóformán senki sem esik ki a versenyből (ma mind a húsz pilóta célba ért).

George Russell (Fotó: XPB)

„Megelőztem az Alfa Romeo versenyzőit, és megelőztem Cunodát (Yuki) a versenypályán, ez pedig olyasmi, amit azért nem szoktunk gyakran megtenni” – kezdte a fiatal pilóta. „Ez eléggé frusztráló már, hogy amikor jó versenyünk van, akkor sosincs kiesés, incidens, vagy bármi hasonló. Azt hiszem, már vagy háromszor megesett, hogy tizenkettedikek voltunk, pedig nagyon erős futamunk volt.”

„De majd eljön ennek is a napja. Nagyon boldog vagyok amiatt, ahogyan szerepeltünk. A csapat remekül menedzselte a gumikat egy olyan futamon, amin többen küszködtek velük. Nagyon nehéz volt egyensúlyozni aközött, hogy ne menjünk túl gyorsan és ne szemcsésedjen az abroncs, és aközött, hogy ne menjünk túl lassan és veszítsenek hőt a gumik. De remekül dolgoztunk, végig nagyon magabiztos voltam az autóban” – fogalmazott.

Noha a pontszerzés ezúttal sem jött össze, Russell annak örül, hogy visszaelőzték a Haast a bajnokságban. „Ez ott volt a fejemben a futamon. Ha nem vagyunk a pontzónában, akkor arra kell figyelni, hogy visszaszerezzük a kilencedik helyet. Nem tudjuk, hogy a Haas szerez-e pontot idén, de arra kell törekednünk, hogy a lehető legjobb helyeken végezzünk, hogy akkor is megelőzzük őket, ha nulla ponttal fogunk állni. A tizenkettedik hellyel ma visszaszereztük a kilencedik pozíciót, ami nagyon fontos a csapat számára” – mondta.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak