Musorujsag
Élő Eredmények

Nem áll fel a rajtrácsra a szombaton autót törő Cunoda

Nem áll fel a rajtrácsra a szombaton autót törő Cunoda

FIA
Próbálja a legjobbat kihozni Cunoda Juki szombati hibájából az Alpha Tauri. Ennek ára viszont, hogy a japán nem állhat fel a rajtrácsra.

Imola után újabb Q1-es balesettel rontotta a vasárnapi kilátásait az Alpha Tauri újonca. Cunoda Juki az időmérő edzés első perceiben már két kanyar után a falnak csapódott, így csak utolsóként rangsorolták. Miközben a 2-es kanyar bukóterében háttal csúszott a fal felé, a hátsó tengelye szokatlan módon rázkódott, és mivel a versenyző ezt követően nem tudott váltani, csak üresbe és hátramenetbe kapcsolni, fölmerült, talán megsérült a váltója.

Az Alpha Tauri vasárnap megerősítette, ki kellett cserélniük az egységet a versenyre. Ezért már eleve jár egy öt rajthelyes büntetés, ám a faenzaiak úgy döntöttek, hogy mivel utolsóként nem veszíthet semmit, Cunoda inkább a boxutcából fog rajtolni a délutáni versenyen (14:30, M4 Sport – élő).

Így lehetőségük lesz arra is, hogy több dolgon változtassanak. Tekintve, hogy a francia pályára délelőtt eső zúdult, a felhős időben pedig jelentősen lehűlt a levegő, az AT02-es beállításainak átalakítása logikus lépésnek tűnik, és egy lehetőséget jelent arra, hogy valami pluszt hozzanak ki a szorult helyzetükből. Érdekes lesz látni, hogyan sül el a dolog.

A Francia Nagydíj rajtrácsa itt tekinthető meg.

Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak