Musorujsag
Élő Eredmények

Valóra vált a McLaren álomforgatókönyve

Valóra vált a McLaren álomforgatókönyve

McLaren
Több látványos manővernek és a remek taktikának köszönhetően ismét az ötödik helyezéssel a lehető legjobb eredményt elérő Lando Norris nyerte az üldözőboly különversenyét, miközben a csapattárs, Daniel Ricciardo formája tovább javult, az ausztrál újabb előrelépést ért el.

Franciaországban tovább folytatódott Lando Norris remeklése: a fiatal brit néhány a verseny elején bemutatott előzéssel, elnyújtott első etapjával és magabiztos gumikezelésével újra kihozta a maximumot a McLarenből, és ő „nyerte” a középmezőny versenyét, vagyis ő végzett közvetlenül a Mercedes és a Red Bull pilótái mögött.

Hogy ennél jobb eredményt ezúttal sem érhettek volna el, azt maga Norris is elmondta, éppen ezért érzése szerint a McLarennek újra elégedettnek kell lennie, főleg, hogy a versenyen minden tekintetben jó munkát végeztek.

„Nyilvánvaló, hogy nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta. „A verseny előtt nem igazán számítottam rá, hogy ötödik leszek, még egy tökéletes futammal sem. Nem hittem, hogy olyan tempónk lesz, mint amilyen volt. Eléggé trükkös volt a gumikezelés, de sokkal jobban ment, mint vártuk, és ez azért mindig pozitív.”

Daniel Ricciardo és Lando Norris (Fotó: XPB)

„Csapaként nagyon jó ez az eredmény. Egy ötödik és egy hatodik hely. Az egyik legjobb eredményünk az idei évben. Összességében a verseny szórakoztató is volt. Nagyon remélem, hogy ezt a lendületet visszük át a következő futamokra is” – tette hozzá.

A szezont döcögősen kezdő csapattárs, Daniel Ricciardo ezúttal sokkal biztatóbban szerepelt, mint az előző hétvégéken: a futam elején ő is bemutatott néhány előzést (a tőle megszokott bevetődős manőverrel is próbálkozott) és a márkatárssal is tartani tudta a lépést (noha mivel Norris taktikai előnyben volt, a verseny egy pontján előre engedte őt).

„Egyértelmű, hogy ez egy pozitív vasárnap volt. Olyan futam volt ez, amiben reménykedtünk, de nem olyan, amire számítottunk” – utalt rá, hogy a jó eredmény őt is meglepte. „Nem gondoltunk rá, hogy a legfőbb ellenfelünk (a Ferrari) pont nélkül marad, mi pedig két autóval is a középmezőny elején leszünk. Álomverseny volt ez számunkra, és sikerült mindent megfelelően kezelni rajta” – dicsérte a McLarent a rutinos pilóta.

„Nagyon boldog vagyok ezzel a versennyel, de őszintén teljesen nem voltam még boldog az autóval. Küszködtem a tapadással, eléggé nehezen találtam meg. De úgy tűnt a többiek is, beleértve Landót is, most többet küszködnek. Szórakoztató verseny volt, és örülök hogy megszereztük az ötödik és a hatodik helyet a csapatnak. Csak idő kérdése volt, hogy visszatérjünk ide, szóval ez egy jó nap” – magyarázta az ausztrál.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak