Musorujsag
Élő Eredmények

Eltérő gumikínálat a két osztrák hétvégén

Eltérő gumikínálat a két osztrák hétvégén

Pirelli
Eltérő gumikeverékeket használ majd a Pirelli az előttünk álló ausztriai duplahétvégén: a soron következő Stájer Nagydíjon egy szinttel „keményebb” lesz a kínálat, mint a jövő heti Osztrák Nagydíjon.

Miután a kieső kanadai futam helyettesítőjeként a naptárba kerülő (legalábbis néhány hét erejéig a naptárba kerülő) Török Nagydíjat is le kellett mondani, az F1 vezetői úgy határoztak, egy második osztrák viadallal pótolják az isztanbuli futamot. A Red Bull Ringen tehát a tavalyi évhez hasonlóan 2021-ben is két királykategóriás viadalt tartanak.

Ami a gumikeverékeket illeti, a Pirelli úgy döntött, eltérő kínálattal megy neki a stájer és az osztrák hétvégének (a helyszín változatlan marad, csupán a futamok neve módosul), hogy ezzel is megfűszerezze az eseményeket.

Red Bull Ring (Fotó: Moy / XPB Images)

A Stájer Nagydíjra az olaszok a kettes (C2), a hármas (C3) és a négyes (C4) keveréket viszik majd, míg a jövő héten egy szinttel lágyabb lesz a kínálat: akkor a hármas (C3), a négyes (C4) és az ötös (C5) közül választhatnak majd a csapatok. Vagyis az a C3-as keverék, ami az első hétvégén a közepes, az a másodikon a kemény, az a C4-es pedig, ami először a lágy, másodszor a közepes megnevezést kapja.

„A tavalyi év után Ausztria ismét két fordulónak ad otthont, ami azt jelenti, hogy a csapatoknak rengeteg adat áll majd a rendelkezésükre erről a pályáról. Friss tapasztalataik lesznek arról is, hogyan kezeljék a kihívásokat, hogyan taktikázzanak” – nyilatkozta a Pirelli sportigazgatója, Mario Isola.

„Az azonban, hogy két eltérő gumikínálat lesz, a Red Bull Ring esetében új, szóval érdekes lesz látni, hogyan ismerkednek majd meg a csapatok a második hétvégén az ötös keverékkel. Ahogyan azt is érdekes lesz megfigyelni, miként hat mindez a stratégiára, miként teremtenek a csapatok új lehetőségeket a Stájer Nagydíjhoz képest” – magyarázta.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak