Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: kerékkoccantással tessékelte ki Räikkönent Leclerc

Videó: kerékkoccantással tessékelte ki Räikkönent Leclerc

Reddit, F1
Esélyük sem volt a pontszerzésre, mégis keményen vívott egymással a Francia Nagydíj hajrájában Kimi Räikkönen és Charles Leclerc.

Élete eddigi legnehezebb Forma–1-es versenyének nevezte a vasárnapit Charles Leclerc. Elég a végeredményre pillantani, és kiderül, miért. Az egész délután a gumik szemcsésedésével bajlódó monacói csak a 16. helyen ért célba, és hiába iktatott be a hajrára egy második kerékcserét, a friss közepes gumin sem lendült támadásba, sőt, védekezni kényszerült.

Az utolsó körökben Kimi Räikkönen is utolérte az Alfa Romeóval, és már-már úgy tűnt, hogy meg is előzi őt a Mistral-egyenesben. A monacói viszont nagyon agresszíven védekezett, és az utolsó pillanatban a finnre rántotta a Ferrariját.

Két első kerekük össze is ért, az ütközés miatt 2007 bajnokának a pályáról is le kellett térnie. Räikkönen a csapatrádión nehezményezte Leclerc agresszivitását, vizsgálat viszont nem indult. A jelenet az élő közvetítésből kimaradt.

Räikkönen végül 1,8 másodperccel ért célba Leclerc mögött, futamát nem ferraris utódja tette felejthetővé. „Meglepő volt, mennyire küzdöttünk a gumikkal, mennyire nehéz volt a szemcsésedéssel. Különösen a keményen. A közepes nem volt annyira rossz. A végén persze már igen, mivel folyton harcolni kellett. Ilyenkor nem tehetsz mást, óvod a gumikat, és reméled, hogy tehetsz valamit” – nyilatkozta az Antonio Giovinazzitól két hellyel elmaradó finn.

A gumikkal gyűlt meg a baja Leclerc-éknek is – a Ferrari szerint talán azért is, mert vasárnap délelőtt esett az eső, és ez lemosta a pályára addig felrakódott gumiréteget, ami miatt nem tapadt úgy az aszfalt. „Nem is tudom” – mondta Räikkönen, a kérdésre, ennek volt-e köszönhető az Alfa Romeo szenvedése. „A szél miatt is elég nehéz volt. Egyes kanyarokban nagyon alulkormányzott volt az autó, teljesen más érzést nyújtott, mint a hétvége addigi részeiben.”

További tartalmak