Musorujsag
Élő Eredmények

Button: Lehet, ez Verstappen utolsó Red Bull-os esélye

Button: Lehet, ez Verstappen utolsó Red Bull-os esélye

F1i
A korábbi világbajnok, Jenson Button nem tartja kizártnak, hogy az idei lesz Max Verstappen utolsó esélye a Red Bull-lal közös bajnoki győzelemre, kérdéses ugyanis, hogyan kezelik majd a bikások motorprogramjukat a következő szezontól.

Miután a Francia Nagydíjon vívott epikus csatából is a Red Bull és Max Verstappen jött ki győztesen, a holland és csapata is tovább tudta növelni előnyét az összetett pontversenyben Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel szemben. Továbbra is nagyon úgy tűnik tehát, hogy több könnyű bajnoki siker után a csillagosoknak idén nagyon keményen meg kell küzdeniük a győzelemért.

Igazi klasszikus lehet tehát a 2021-es szezon, ami viszont a folytatást illeti, Jenson Button attól tart, a Red Bull hátrányba kerülhet, miután a Honda ismét kiszáll a Forma–1-ből, az erőforrásokat pedig maguk a bikások fogják üzemeltetni.

Vagyis nem tartja kizártnak, hogy az idei lehet a holland utolsó Red Bull-os esélye a bajnoki sikerre. „Most vagyunk annál a pontnál, melynél nem számít, ki nyer, mert a bajnokság annyira király, mivel egymással küzdenek” – nyilatkozta a brit az Expressznek. „Ha Lewis megszerzi a nyolcadik bajnoki címet, az fantasztikus lesz, nagyon meg fogja érdemelni.”

Jenson Button (Fotó: XPB)

„De, ha Mex legyőzi őt. Hú. Az elképesztő teljesítmény lesz, az F1 egy új korszakba léphet. Max és a Red Bull számára ez lehet az utolsó, vagyis az első és egyben az utolsó esély, hogy együtt nyerjenek bajnoki címet. Ki tudja, mi lesz, mikor átveszik a Honda motorprogramját” – emelte ki.

Ami a bajnoki csatát illeti, Button szerint Verstappen most minden idők legjobb Hamiltonjával küzd, a brit ugyanis sokkal tapasztaltabb és összetettebb pilóta lett az elmúlt években. Rengeteget fejlődött azóta, hogy csapattársak voltak a McLarennél a 2010-es évek elején.

„Bízik a képességeiben és jó látni, hogy ennyire jól érezi magát a bőrében. Számomra ez az év egyik fő beszédtémája, az, mennyit változott. Sokkal higgadtabb az autóban. Persze az adrenalin még mindig ott van, igaz? Néha az ember olyan dolgokat mond az autóban, amit később megbán. De amikor kiszáll az autóból, most nagyon higgadt. Monaco egy kemény futam volt, és azt mondta, sokat tanult. Jó volt ezt hallani, és szerintem szívből jött, ami jó. Én úgy érzem, magabiztos, jól érzi magát, és kimondja, amit gondol, ami pozitív. Szerintem a mostani a legjobb Lewis” – fogalmazott.

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: Red Bull) Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak