Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gasly még nem tett le a Red Bull-os visszatérésről

Gasly még nem tett le a Red Bull-os visszatérésről

Sky Sports
Noha a Red Bull csapatvezetője, Helmut Marko nemrég utalt rá, hogy 2022-ben is Alpha Taurinál marad, Pierre Gasly egyértelműen kijelentette, ő továbbra sem tett le arról, hogy egy nap visszatérhet a bikások főcsapatához.

Vártnál gyengébb eredményei miatt Gaslyt a 2019-es szezon felénél menesztették a Red Bulltól, a kezét azonban nem engedték el végleg: ülést kapott a Toro Rossónál (ma Alpha Tauri). Ott pedig az utóbbi két évben több alkalommal is bizonyította, megérdemelte a bizalmat, hiszen a középmezőny egyik legstabilabb, legerősebb pilótájává vált.

Főnöke, Franz Tost nemrég a mezőny legjobbjai közé sorolta, kijelentésével pedig több szakember is egyetért. Egyre többen kíváncsiak tehát arra, hogyan teljesítene Gasly most, ha ismét lehetőséget kapna egy élcsapattól.

Mivel Sergio Pérez csak egyéves szerződést kapott, papíron lenne lehetőség arra, hogy a Red Bull ismét szerződtesse a franciát, a vezetők nyilatkozataiból azonban arra következtethetünk, Pérezt és Gasly-t is jelenlegi pozíciójában tartanák. Ő maga viszont újra jelezte, nem tett le róla, hogy egy nap visszatér, és bizonyítja, többre képes, mint 2019-ben láttuk.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Hiszem, hogy sikerülhet” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Ehhez kell az akarat is. Részemről ez adott, versenyképes autóban akarok ülni, dobogós helyezésekért, győzelmekért, bajnoki címekért akarok harcolni” – tette egyértelművé.

„Biztosra veszem, hogy a következő hetekben, hónapokban megbeszéljük majd, hogyan alakuljon a jövőm. Akár a Red Bullnál leszek, akár az Alpha Taurinál, akár máshol” – jegyezte meg sejtelmesen, azt azonban – érthető módon – nem kívánta megosztani, kapott-e már konkrét ajánlatokat más csapatoktól.

„Ilyesmiről nem fogok beszélni. Próbálhatnak erről kérdezni, de egyértelmű a jelenlegi helyzetem, itt vagyok a Red Bullnál, és végső soron ők döntenek majd. Mindent megteszek, hogy megmutassam nekik, megérdemlem, hogy az autójukban üljek. Három dobogós helyezést értem el az elmúlt két évben egy középmezőnybeli autóval, nem hiszem, hogy sok versenyzőnek sikerült ezt felmutatnia” – jegyezte meg büszkén.

A Red Bull nyilatkozataiból érezhető, némileg ódzkodnak attól, hogy újra lehetőséget adjanak Gaslynak, a francia viszont jelezte, már nem az a versenyző, aki két évvel ezelőtt volt. „Most egy kicsit más vagyok, mint a Red Bullnál voltam. Nagyon rövid ideig voltam a Red Bullnál, nem igazán volt időm arra, hogy a dolog működni tudjon. Egyértelmű problémák voltak, és nem volt időm ezek megoldására. Szerintem menne a dolog, de ez most nem téma. Meglátjuk, mit hoz a jövő, volt három dobogóm ezzel a csapattal, ami még senkinek sem sikerült. Ami azt illeti, szeretnék folyamatosabban harcolni a dobogókért” – mondta.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak