Musorujsag
Élő Eredmények

Häkkinen: A Mercedes aggódhat

Häkkinen: A Mercedes aggódhat

GMM
A korábbi világbajnok, Mika Häkkinen úgy érzi, a Red Bull jelenleg előnyben van a Mercedesszel szemben, a címvédő helyében pedig ő már aggódna a rivális tempója miatt, főleg, hogy most két hazai viadal jön a bikásoknak.

A Mercedes az első négy forduló után, ha nem is magabiztosan, de szusszanásnyi előnnyel vezette a konstruktőri bajnokságot, Lewis Hamilton pedig az egyéni értékelést. Az előző három hétvégét viszont a Red Bull vitte, és a bajnoki küzdelemben is fordult a kocka: már a bikások vezetnek, és holland versenyzőjük, Max Verstappen.

Franciaországban ráadásul egy olyan pályán arattak győzelmet, ami korábban a Mercedes vadászterületének számított: a hibridérában 2021 előtt csak ők nyertek ott. Ezt látva a korábbi világbajnok, Mika Häkkinen úgy érzi, most már a bikások vannak előnyben.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

„A csapatnak most már aggódnia kellene, hiszen a következő két futamot a Red Bull hazai pályáján rendezik, vagyis megvan a kockázata annak, hogy még jobban le fognak maradni a konstruktőri bajnokságban és az egyéniben is” – írta blogján. „Lewis 2016 óta nem nyerte meg az Osztrák Nagydíjat (a tavalyi Stájer Nagydíjat viszont igen, amint szintén a Red Bull Ringen rendeztek – a szerk.), míg Max és Valtteri (Bottas) is kétszer-kétszer nyert.”

„A Mercedesnek most erőteljesen kellene reagálnia az előző hétvégékre, hogy Max ne tudjon még több győzelmet hozzátenni a csodálatos idei mutatójához. Nagy rajtuk a nyomás” – állapította meg az 1998-as és az 1999-es szezon bajnoka.

A finn szerint azonban a Mercedes gondban lesz, hiszen a Red Bull autója most jobb, lévén több pályatípuson is gyors volt. „A Red Bull idén négy nagydíjat nyert, míg a Mercedes hármat. Maxnak ráadásul eggyel többet kellett volna nyernie” – utalt az azeri viadalra, ahol egy defekt vette el a holland esélyeit. „A Mercedes tehát bár továbbra is nagyon versenyképes, a Red Bull erős és egyenletes teljesítményt nyújt több pályatípuson is.”

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: Red Bull)

További tartalmak