Musorujsag
Élő Eredmények
×

Heidfeld nem érti a Schumacher körüli felhajtást

Heidfeld nem érti a Schumacher körüli felhajtást

GMM
A korábbi Forma–1-es versenyző, Nick Heidfeld dicséri fiatal honfitársa, Mick Schumacher eddigi teljesítményét, az őt körülvevő felhajtást és azt, hogy a média érzése szerint túlságosan elnéző vele, nem tudja hová tenni.

Noha Schumacher a mezőny végén kezdte pályafutását, nagyon komoly érdeklődés övezi szereplését, köszönhetően annak, hogy a sportág történetének egyik legeredményesebb pilótájának a fia. Ami az eddigi eredményeket illeti, a fiatal német tisztességesen helyt állt: az esetek többségében legyőzte csapattársát, aki jelenleg az egyetlen valós mérce számára.

Ezt honfitársa, a királykategóriában 12 évet lehúzó Nick Heidfeld is kiemelte, majd megjegyezte, a Schumachert övező felhajtást ő ennek ellenére sem tudja hová tenni, ahogyan azt sem, hogy a média érzése szerint kivételezik vele. „Mick eddig jó munkát végez” – nyilatkozta Heidfeld a Sport1-nek.

„Nem szabad elfelejteni, mennyire ott van a figyelem középpontjában” – utalt arra, hogy a fiatal versenyző számára az is plusz nyomást jelent, hogy ekkora az érdeklődés iránta. „Ami nem tetszik az az, hogy a média nagyon komolyan bevédi őt. Érthető persze, hogy mindenki abban bízik, hogy a következő Schumacher sikeres lesz.”

„De megcsinálja az első előzési manőverét a Forma–1-ben, és ezt úgy adják el, mintha ez lenne a világ legnagyobb dolga. Kívülről nézve ezt az egészet, én úgy gondolom, hogy ez egy kissé túlzó” – emelte ki a német.

Nyilatkozata során kiemelte, noha zavarónak tartja a média viselkedését, magát a versenyzőt ezért egyáltalán nem akarja hibáztatni. „Ez nem Mick hibája. Persze jobb pozitívan beszámolni róla, mint piszkálni őt, de tartok tőle, hogy egy nap ez majd megváltozik. Ennen fennáll a veszélye” – szúrt oda a médiának, ami érzése szerint ingatag, és gyorsan kipécézhet valakit, akit korábban fölemelt.

Heidfeld beszélt másik honfitársáról, Sebastian Vettelről is, aki a gyenge 2020-as év és az idei döcögős kezdés után az utóbbi futamokon ismét régi formáját hozta. A korábbi rivális szerint szó sincs arról, hogy a négyszeres bajnok bármikor is elfelejtett versenyautót vezetni. „Nem, nem hiszem, hogy ez így menne. Megeshet, hogy egy autó, egy szabályrendszer, egy gumikeverék, az időjárás vagy akár a pálya kevésbé fekszik neked” – magyarázta.

„De nem hiszem, hogy az ember elveszíthetné a versenyzési képességeit. Hacsak nem szenvedsz csúnya balesetet és törsz meg mentálisan. Vettel esetében időről időre látható, hogy a tehetsége megvan még. A legjobban a tavalyi török futamra emlékszem, amikor vizes volt a pálya. Látható volt, mennyire uralma alatt tartja az autót, aztán felszáradt, és hirtelen semmi sem működött. Az vicces volt. De azon a futamon is megmutatta, hogy valójában még mindig megvan benne a tehetség, még mindig érzi a versenyzést” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin) Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

További tartalmak