Musorujsag
Élő Eredmények

Russell eredményéből merít erőt a Haas

Russell eredményéből merít erőt a Haas

GMM
Noha az istálló egy bajnoki pozíciót bukott miatta, a Haas csapatvezetője, Günther Steiner is értékeli George Russell franciaországi tizenkettedik helyezését, sőt úgy érzi, ebből az eredményből ők is erőt meríthetnek.

Russell a Francia Nagydíj után kijelentette, érzése szerint a vasárnapi volt eddigi legjobb versenye a Williamsnél, és kicsit csalódott is, hogy pont most fordult elő (az F1 története során egyébként csak tizedik alkalommal) az, hogy minden versenyző célba ért, aki elindult a futamon. Vagyis hiába teljesített erőn felül, a kevés kiesés miatt pont nélkül maradt.

Azt viszont a tizenkettedik pozícióval is elérte, hogy a Williams visszaelőzze a Haast a bajnoki tabellán, jelenleg ugyanis a britek neve mellett áll jobb eredmény. Noha pont Russell eredménye miatt bukták a kilencedik helyet, a Haas csapatvezetője is dicsérte a fiatal pilótát.

Günther Steiner (Fotó: XPB)

Majd megegyezte, Russell remeklése motiválja is őket. „George remek munkát végzett, és olyan helyzetbe hozta magát, hogy tizenkettedikként érhetett célba” – kezdte a rutinos szakember. „Ezzel megelőztek minket a bajnokságban. Nézzük a jó oldalát, ki gondolta volna pár hete, hogy a Williams tizenkettedik lehet egy Ferrarit és két Alfa Romeót is megelőzve?”

„Szóval nem látom az értelmét annak, hogy arra gondoljunk, mi nem lehetünk képesek erre. Csak nézzük meg Mick (Schumacher) kvalifikációs eredményét, ezzel mindenkit meglepett. Úgy ért véget, ahogy, de még azon a körén is erősen teljesített, amelyikben bukott. Többen odajöttek hozzám, és azt kérdezgették, honnan jött az a kör, mert a többihez képest az egy nagyon erős kör volt” – emlékezett vissza.

Steiner szerint tehát a Haas bízhat egy hasonló eredményben, és most Russell teljesítményéből is erőt merítenek ehhez. „Ez most nekem is csak erősítette a hitem, hogy meg lehet csinálni, ha komoly erőfeszítéseket teszel bele. George pedig folyamatosan hajt. Ebből látszik, hogy az elszántságnak van eredménye. Tisztelem az eredményüket, mert nem egy olyan futamon érték el, amikor tíz autó esett ki, hanem amikor mindenki célba ért. Egyben nekem is bátorító az eredmény, mert mondhatom a srácoknak, hogy minden lehetséges” – fogalmazott.

Mick Schumacherl (Fotó: Haas/LAT) Mick Schumacherl (Fotó: Haas/LAT)

 

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak