Musorujsag
Élő Eredmények

Az IndyCarból hozhat új tehetséget a McLaren

Az IndyCarból hozhat új tehetséget a McLaren

GMM
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown nem tartja kizártnak, hogy az istálló IndyCar-csapatának kiválósága, Patricio O’Ward egy nap a Forma–1-ben is szerepet vállalhat. Most azonban azt tanácsolja a mexikóinak, hogy figyeljen jelenlegi feladatára.

A mindössze 22 éves O’Ward jelenleg második a rangos amerikai széria pontversenyében, idei teljesítménye alapján pedig teljesen egyértelmű, ő az egyike a bajnoki esélyeseknek. A mexikói azzal, hogy megszerezte első futamgyőzelmét, Zak Brown felajánlásának értelmében F1-es tesztlehetőséget is nyert: ott lehet az évadzárót követő gumiteszten.

Brown szavai alapján ez a teszt több lehet egy egyszerű jutalomjátéknál, a szakember ugyanis nem tartja kizártnak, hogy O’Ward egy estleges jó szereplést követően újabb F1-es lehetőségeket kap, vagy akár valamiféle szerepet is a csapatban.

Zak Brown (Fotó: XPB)

Persze egyelőre azt várja versenyzőjétől, hogy csak idei feladatára figyeljen. „Meg fogja kapni azt a tesztlehetőséget a szezon végén” – tette egyértelművé az ügyvezető. „Még nagyon fiatal, csak 22 éves, szóval látni fogjuk, merre vezet az útja hosszabb távon. Most azonban egyelőre koncentráljon az IndyCarra…” – emelte ki.

„A múlt eredményei alapján a bajnokság az utolsó fordulóban dől el, és három, négy vagy akár öt versenyző is esélyes lehet még. Szóval szeretném, ha egyelőre csak arra fókuszálna. De lenyűgöz a teljesítménye, meglátjuk majd, hogyan teljesít az abu-dzabi teszten, és hogy onnan merre lépünk majd tovább” – jegyezte meg sejtelmesen.

Brown végül kiemelte, a fiatal mexikói eddigi eredményei és versenyzése a 2000-es évek első felének egyik F1-es élversenyzőjére, Juan Pablo Montoyára emlékeztetik (aki egyébként Amerikából jött át a királykategóriába egy sikeres szereplés után). „Nagyon rá emlékeztet. A detroiti győzelme egészen elképesztő volt. Óriási tehetség. Szerintem egy igazi természetes tehetség. Hasonlóan vezet, mint Montoya tette az oválokon. Nem igazán ijedt meg ezeken a futamokon sem” – mondta.

Patricio O’Ward (Fotó: McLaren)
Borítókép: Patricio O’Ward (Fotó: McLaren)

További tartalmak