Musorujsag
Élő Eredmények
×

Coulthard úgy érzi, Vettel neheztel rá a kritikák miatt

Coulthard úgy érzi, Vettel neheztel rá a kritikák miatt

GMM
A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó korábbi F1-es versenyző, David Coulthard úgy érzi, Sebastian Vettel ellenségként tekint rá, miután a szezon elején kritikával illette teljesítményét. Kiemelte azonban, hogy mivel egykor ő is versenyzett, megérti a négyszeres bajnokot…

Vettel számos kritikát kapott a 2020-as szezonban, miután a vártnál sokkal gyengébben teljesített utolsó ferraris szezonjában, majd 2021 első versenyit követően is keményen bírálták őt, az idényt ugyanis – a többi csapatváltóhoz hasonlóan – döcögősen kezdte. Monaco óta folyamatosan meggyőzően teljesít, jelezve, nem felejtette el, hogyan kell F1-est vezetni.

Formajavulásával kapcsolatban a korábbi F1-es, David Coulthard, aki a Red Bull kötelékében együtt is dolgozott a némettel, kijelentette, örül, hogy újra egy jól teljesítő Vettelt lát, ugyanakkor elárulta, ők ketten mostanában igen kevés szót váltanak egymással…

Érzése szerint Vettel ellenségként tekint rá, miután több alkalommal is kritizálta teljesítményét. „Sebastian már alig beszél velem, mert azt mondtam, árnyéka önmagának” – kezdte a skót a Sky német csatornájának. „Nagyon tetszett, hogy Bakuban ott volt a dobogón. És a franciaországi teljesítménye is jó volt.”

David Coulthard (Fotó: XPB)

„De a többi futamon, akár a Ferrarival, akár az Aston Martinnal, nem azt a Sebastian láttam, akit megismertem. De megértem, hogy ezt az egészet máshogy látja. Én is versenyző voltam. Ellenségként tekintesz arra, aki negatívan nyilatkozik rólad. Én megértem” – emelte ki.

Coulthard a szezonnyitó után beszélt arról, nem hiszi, hogy Vettel formája javulni fog. „Egyszerűen nem látom, hogyan találhatja meg újra a fonalat. A csapat számára a tapasztalata miatt nagy előnyt jelent, biztos kezekben van az autó, a célba érkezést illetően, de szerintem ha egyszer elveszíted a tempót…” – mondta márciusban.

Akkor azt is megkérdőjelezte, miért döntött az Aston Martin a német szerződtetése mellett. „Érdekel, hogy ez a márkaépítés része-e, nemcsak az Aston, hanem Lance Stroll számára is, hiszen ha le tud győzni egy négyszeres bajnokot az igazolja, miért látják benne a jövő bajnokát. Ha Lance ugyanúgy legyőzi, ahogy Charles (Leclerc) tette, akkor nem látom, hogy Sebastian hogyan fejezi majd be ezt a szezon” – fogalmazott.

Ami a csapattárssal vívott küzdelmet illeti, Vettel hét futam után húsz ponttal előzi meg a fiatal kanadait a bajnoki tabellán, és a lassabb kezdés után az időmérőkön és a futamokon is egyre meggyőzőbbnek tűnik nála.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak