Musorujsag
Élő Eredmények

Nem volt ínyére Ricciardo agresszivitása Norrisnak, elbeszélgetnek

Nem volt ínyére Ricciardo agresszivitása Norrisnak, elbeszélgetnek

Planet F1, Motorsport-Total
Eddig nemigen volt oka panaszkodni egymásra Lando Norrisnak és Daniel Ricciardónak, ám a Francia Nagydíjon volt egy kis súrlódás közöttük, amiről a brit elbeszélgetne kollégájával.

Egy ötödik és egy hatodik hellyel zárta a múlt vasárnapi Francia Nagydíjat a McLaren. Mivel ezzel visszaelőzték a Ferrarit a konstruktőri bajnokság harmadik helyén, nagy volt az örömük, a futam elején ugyanakkor volt egy nehéz pillanat, amit Lando Norris nem is hagyott szó nélkül. A brit gyengén rajtolt, három pozíciót veszített, így került csapattársa, Daniel Ricciardo mögé a futam kezdetén. Aztán próbált kapaszkodni, ám amikor támadást indított az ausztrál ellen az első kanyarban, agresszív márkatársa nem hagyott neki választást, le kellett vágnia miatta a kanyart.

Noha nem ez volt az első összecsapásuk idén csapattársként a pályán, most fordult elő először, hogy Norris kritizálta Ricciardót.

„Agresszív védekezés volt. Nincs bajom Daniellel, de úgy vélem, ezt nem kellett volna.”

Ilyen a versenyzés, lehet, hogy én is ezt csináltam volna vele, de a kerékvető szélén voltam. Ha aszfalt lett volna mellettem, akkor nem panaszkodnék, de mivel  ott voltak ezek az ugratók, nem tudtam elfordulni, muszáj volt levágnom a kanyart, mert leszorított. Nem akarok panaszkodni, de mindenképpen el fogunk beszélgetni erről” – jelentette ki Norris.

Lando Norris és Daniel Ricciardo csatája (Fotó: McLaren)

A brit végül nem is tudott Ricciardo elé kerülni az első etapon, a kiállásáig követte őt. Aztán eltérő taktikára váltott: a 24 körig elnyújtotta a kerékcseréjét, és így 8 körös gumielőnyre tett szert, majd ezt kihasználva a pályán előzte meg az akkor már lassabb ausztrált.

Tekintettel az előzményekre, a McLaren akár utasíthatta is volna Ricciardót, hogy álljon félre Norris elől, ám nem tették. Andreas Seidl csapatfőnök elmagyarázta, miért.

„Amíg pozícióért harcolnak, és nincs egyértelmű eltérés a taktikájuk között, hagyjuk őket versenyezni. Erről állapodtunk meg a versenyzőkkel”

– mondta, egyértelművé téve, hogy a 8 körös differencia még nem elég nagy a csapatutasítás kiadásához.

Seidl bízik két versenyzője józan ítélőképességében. „A szabály egészen egyszerű: ne ütközzetek! De az is egyértelmű, hogy amikor jelentős tempókülönbség van közöttük, akkor nem fogjuk fölöslegesen megnehezíteni a saját életünket.”

Norris viszonylag könnyedén előzte meg Ricciardót, aki másodszor már nem volt agresszív vele. „Világos volt, hogy Lando frissebb gumikon van, előnyben vele szemben. Daniel nem is nehezítette meg Lando dolgát az előzésnél” – állapította meg Seidl.

Borítókép: Lando Norris és Daniel Ricciardo csatája (Fotó: McLaren)

További tartalmak