Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo örül, hogy a „jövő egyik élversenyzőjének” csapattársa lehet

Ricciardo örül, hogy a „jövő egyik élversenyzőjének” csapattársa lehet

F1i
A McLaren ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo élvezi, hogy a tavalyi szezon után ismét szintet lépő Lando Norris csapattársa lehet, a fiatal pilóta erős eredményei ugyanis motiválják őt, és belőle is a legjobbat hozzák ki.

A vártnál komolyabb kihívást jelent Daniel Ricciardo számára a McLaren autójának megzabolázása, helyzetét pedig az sem könnyíti, hogy a fiatal csapattárs, Lando Norris szinte folyamatosan meggyőzőbben teljesít, mint ő. Noha bosszanthatná is, hogy az ifjú márkatárs eddig elhomályosítja, az ausztrál inkább örül, hogy Norris csapattársa lehet, eredményei ugyanis őt is motiválják.

Szeretne ugyanis hasonlóan jól teljesíteni, az pedig, hogy látja, milyen jó eredményeket lehet kihozni a McLarenből, erőt ad neki, az pedig csak elszántabbá teszi, hogy egy remek formában lévő Norris az, akit házon belül le szeretne győzni.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren) Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)

„Kétség sem férhet hozzá, hogy Lando nagyon jó” – jelentette ki a rutinos versenyző, amikor a fiatal márkatársról kérdezték. „Elképesztően erősen kezdte a szezont. Volt egy csomó top5-ös eredménye, és nyilvánvalóan ott volt az a két dobogós pozíció is. Tényleg nagyon erősen jelzi azt, hogy egy nap élversenyző lesz” – tette hozzá elismerően.

„Természetesen nyomást gyakorol rám, de pont ez az, amit szeretek. Nagyon élvezem ezt a helyzetet. Nyilvánvaló, hogy az ember mindig első akar lenni, mindig nyerni akar a csatában, de az is nagyon jó, hogy tanulhatok, hogy Lando hajt engem és folyamatosan jobb lehetek” – tette hozzá.

Ricciardo egyébként a mögöttünk lévő Francia Nagydíj kapcsán a hétvégén már arról beszélt, érzése szerint ismét sikerült jobban megértenie a McLaren autóját. Ami pedig a folytatást illeti, az ausztriai duplahétvégétől további előrelépést vár, hiszen mivel mindkét futamot a Red Bull Ringen rendezik, ezúttal több lehetősége lesz a gyakorlás, az adatgyűjtése úgy, hogy közben nem kell azzal foglalkoznia, hogy az adott pályához állítsák be az autót.

Borítókép: Lando Norris és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak