Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bemutatták a terveket, így újul meg az abu-dzabi F1-es pálya! (videóval)

Bemutatták a terveket, így újul meg az abu-dzabi F1-es pálya! (videóval)

F1
Hivatalosan is bemutatták a terveket, amikkel felráznák és mozgalmasabbá tennék a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj helyszínén futott versenyeket.

Abu-Dzabi a héten erősítette meg, hogy 2009-es versenynaptárba kerülése óta először komolyabb átalakításokat tervez a nem éppen előzési lehetőségeiről és izgalmairól híres pályáján. Akkor hivatalos információkat még nem közöltek az idei decemberi verseny előtt végrehajtani tervezett átalakításról, most viszont prezentálták a terveket.

Az előzetesen kiszivárgott híreknek megfelelően három fő változás jön. Az elsőt a 7-es hajtűkanyar megnyitása jelenti: eltüntetik előle a jelenleg ott lévő sikánt, hogy az autók nagy tempóval érkezhessenek oda. A hajtű elé eredetileg azért helyezték el a kombinációt, hogy ne legyen szükség akkora bukótérre a hajtű külső ívén, és ezzel közelebb hozhassák a lelátókat a pályához, jobb szurkolói élményt nyújtsanak. A szervezők mostanra belátták, ilyen szempontból a lelátók közelségénél hatékonyabb, ha előzéseket kínálnak…

A második módosítást a hosszú egyenes, a második DRS-zóna után hajtják végre. A 11-14-es kanyarkombinációt jelenlegi formájában felszámolják, helyébe egy újabb, döntött hajtűkanyar lép, újabb előzési lehetőségeket kínálva.

A harmadik nagy újdonság a pálya utolsó szektorát a bálnaszerű hotel körüli-alatti szakaszt érinti. Ott a 17-es, a 18-as, a 19-es és a 20-as kanyar ívét is megnyitják. Ezzel nőni fog a tempó, a kanyarok ritmusa is más lesz, és a tervezők reményei szerint könnyebb lesz követni a másik autót. Ez az első módosítás miatt is fontos lesz, hiszen az első kanyart követően az első hajtűig a sikán kiiktatásával padlógázas szakaszon mennek a versenyzők.

Az Abu-dzabi Nagydíj eddig több bajnoki finálénak adott otthont, sok esetben ténylegesen ez a verseny döntött a cím sorsáról, ám az emlékezetes pillanatok éppen az előzési nehézségekhez kötődnek. 2010-ben Fernando Alonso a Ferrari taktikai bakija után képtelen volt megelőzni a lassabb, de az egyenesekben nagyon is gyors Vitalij Petrovot, és ezzel bukta el a címet Sebastian Vettellel szemben. 2016-ban eközben a ponthátrányban lévő, de a futamon vezető Lewis Hamilton kreált lassúsági versenyt Nico Rosberg szándékos föltartásával, hogy „megelőztesse” őt Max Verstappennel, ám hiába.

A szervezők szerint a pálya átalakítása a nyáron veszi kezdetét, vagyis az idei decemberi szezonzárót már az új vonalvezetésen rendezik.

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója elmondta, miután Abu-Dzabi népszerű a szurkolók körében, fontos volt, hogy a versenyélményt is javítsák, különösen úgy, hogy a zárófutam helyszínéről van szó. „Tekintve, hogy az F1-es szezon utolsó futama, ez egy mindig különleges dátum a naptárban, és az idei esemény lesz az első, amit az új pályán rendeznek, valamint az utolsó, amit az új, 2022-ben kezdődő korszak előtt tartanak meg, amikor is további intézkedések lépnek életbe a látványosság javítása érdekében” – utalt az autók megújulására, melynek célja ugyancsak az előzési lehetőségek javítása.

Az F1-es Abu-dzabi Nagydíjat a tervek szerint december 10-e és 12-e között rendezik meg, egy héttel az idén bemutatkozó szaúd-arábiai verseny után.

Borítókép: Fotó: D1

További tartalmak