Musorujsag
Élő Eredmények
×

Életbölcsességgel hűtötte le Mazepin az őt kritizáló Schumachert

Életbölcsességgel hűtötte le Mazepin az őt kritizáló Schumachert

Motorsport-Magazin, F1
Nem volt ínyére Mick Schumacher múlt heti kritikája Nyikita Mazepinnek. Finoman vissza is szúrt neki Ausztriában.

Egyre éleződik a Haas két újoncának párharca, és ez az egymásnak való üzengetéseken is érződik. Mick Schumacher először Bakuban fakadt ki Nyikita Mazepinre, miután az utolsó körös előzésénél rárántotta a kormányát. Legutóbb Franciaországban is egymásra talált a két versenyző, ott Mazepin előzte Schumachert, akinek csatájuk során a bukótérbe kellett menekülnie, hogy elkerülje az ütközést. A történtek után a német kritizálta kollégája agresszivitását, ami szerinte csapattársak között túlzás.

Ausztriában a csütörtöki sajtótájékoztatón Mazepin nem hagyta szó nélkül a megjegyzést. „Eddig semmi sem történt, és nem hinném, hogy bármi történni is fog” – védte magát azzal, hogy balesethez egyik agresszív manővere sem vezetett.

Nyikita Mazepin (Fotó: XPB)

Mazepin érezhetően minden olyan alkalmat próbál megragadni, amikor csapattársa elé kerülhet, az előző két megmozdulásának pedig megvolt az előzménye is. Monacóban az első körben Schumacher mutatott be rámenős manővert ellene a szűk Loews-kanyarban, ami nem esett jól neki. Azóta mintha a revansra vágyna. Ezt most tulajdonképpen ő maga is megerősítette.

„Felhozták Monacót. Szerintem nagyon fontos az életben, hogy ha készen állsz adni valamit, akkor fel kell készülnöd arra, hogy el is fogadd azt…” – szúrt oda egy burkolt „kölcsön kenyér visszajár” megjegyzéssel. „Nem történt baleset, egy sem, és azt mondta, hogy a továbbiakban teszi a maga dolgát, és én is teszem a magamét.”

Miközben Mazepinnek láthatóan nem esett jól kollégája nyilatkozata, Schumacher a Red Bull Ringen próbálta élét venni a franciaországi kritikájának. „Úgy vélem, végső soron keményen fogunk versenyezni. Mindenkinek joga van úgy versenyezni, ahogyan akar. Ha minden autó sértetlenül jön ki belőle, a csapat elégedett. A többit majd utána meglátjuk” – mondta.

Mazepin már jelezte, a csapattársa kedvéért nem fog változtatni a stílusán. Az újabb csatákhoz persze közel kell kerülnie a nála általában gyorsabb Schumachernél. Szerinte a mostani tripla hétvége, illetve az ausztriai duplázás remek lehetőség a teljesítménye javítására. „Úgy vélem, hogy az. Amikor csak otthon ül az ember, az fájdalmas, mert idén nem úgy érkezünk a versenyekre, hogy a középmezőnyben, vagy akár a legjobb tizenötben végezhetünk. Szóval én inkább versenyzek, mint várakozok. És ez a tripla pont erről szól” – mondta, hozzátéve, nem bánná, ha a Stájer Nagydíjon esne az eső, mert az javítaná az esélyeiket egy jobb eredmény elérésére.

 

 

Borítókép: Nyikita Mazepin (Fotó: XPB)

További tartalmak