Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton tárgyalni kezdett, és Bottas mellett kampányol

Hamilton tárgyalni kezdett, és Bottas mellett kampányol

F1, The Race
Lewis Hamilton megerősítette, hogy megkezdte az új szerződéséről szóló tárgyalásokat a Mercedesszel. És Valtteri Bottas jövője is szóba került…

Tanult a tavalyi hibájából Lewis Hamilton és a Mercedes. Akkor annyira kényelmesen viszonyultak a brit év végén lejáró szerződésének kérdéséhez, hogy az szépen le is járt, mire egyáltalán elmélyültek a tárgyalások. A brit csak februárban hosszabbított, és csak 2021-re, ami azt jelenti, hogy egyelőre nem biztosított a jövője 2022-re és azutánra. A felek már a bejelentés kapcsán előre jelezték: idén minél előbb nyélbe ütnék az üzletet.

Azt már jó pár hete, hónapja hajtogatják, hogy a közös folytatás a céljuk, Hamilton nem gondol még a visszavonulásra. A Stájer Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a hétszeres világbajnok most elárulta, már meg is kezdték a tárgyalást.

„Már egyeztetünk. Nem mondhatok sokat, túl sokat erről. Egyeztettünk, és minden pozitív”

erősítette meg.

Hamilton korábban azt mondta, a nyári szünetig rendezné a kérdést, a pletykák szerint pedig jó esély van rá, hogy a július közepén rendezendő Brit Nagydíjon jelentik be a maradását. Egyes források legalább kétéves hosszabbítást emlegetnek.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A Mercedesnek idén ugyanakkor nemcsak vele kell tárgyalnia, hiszen Valtteri Bottas kontraktusa is lejár a szezon végén. Az ő helyzete már jóval bizonytalanabb az ajtón kopogtató George Russell, valamint a Mercedesnél ennyire gyengén szezont még nem kezdő finn teljesítménye miatt.

Miközben sokan már inkább a fiatal britet tartják az esélyesnek az ülésre, Hamilton most félreérthetetlen utalást tett arra, hogy ő bizony megtartaná jelenlegi csapattársát.

„Már jó ideje Valtteri a csapattársam, és mindkettőnknek voltak hullámhegyei, hullámvölgyei a pályafutásunk során. Ő egy fantasztikus csapattárs, és nem feltétlenül látom, hogy változtatni kéne”

– fogalmazott. „Amikor azt mondom, csapattárs, nemcsak a versenyzői teljesítményről beszélek, hanem a csapaton belüli morálról is, arról, hogyan dolgoztok együtt a csapattársaddal, milyen a közeg.”

A kérdésre, mit szólna Russell érkezéséhez, előbb értetlenül visszakérdezett, majd csak annyit felelt: „Ő jelenleg nem a csapattársam, szóval nincs szükségem bármit is mondani erről.”

Ezzel azért így is elég sokat elmondott…

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Bottas egyébként csütörtökön azt nyilatkozta, nem újszerű számára, hogy bizonytalan a helyzete, de nem aggódik emiatt. Minden évben ebben a helyzetben voltam, vártam, hogy tisztázódjon a helyzetem a következő évre. Mindenki ismeri ezt a sportágat. Ha eredményes vagy, kivívod a helyed, amit megérdemelsz, és ha nem hozod az eredményeket, akkor a csapat változtatni fog a felálláson, ha helyesnek érzi. Nagyon egyszerű ez ebben a sportágban. Van még hátra tizenhat verseny. A csapat tudja, mire vagyok képes. Még nincs itt az ideje az egyeztetéseknek.”

A Williamsnél az előléptetését váró Russell eközben azt mondta, egyelőre nem foglalkoztatja a jövőjének kérdése. „Jelenleg csak a versenyzésre fókuszálok, nem kezdtünk semmilyen tárgyalásba még. Versenyről versenyre haladok, és ha majd eljön az ideje, elkezdünk egyeztetni, én, a menedzserek, az érintett felek. Hiszem, hogy a Forma–1-ben leszek jövőre, emiatt nem igazán aggódom, ezért csak kimegyek a pályára, és mindig a legjobbamat nyújtom. Jó érzés, hogy ilyen szempontból nincs miért aggódnom” – mondta magabiztosan.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak