Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy átszervezés az Aston Martinnál: új technikai igazgatót keresnek

Nagy átszervezés az Aston Martinnál: új technikai igazgatót keresnek

Aston Martin
Komoly átszervezések zajlanak az idén nevet és profilt váltó Aston Martin Forma–1-es csapatánál. Ismertették az új struktúrát.

Az Aston Martin a múlt héten jelentette be, hogy szerződtette az Alfa Romeo eddigi főtervezőjét, az olasz Luca Furbattót. Érkezése egy átfogó átszervezés részét képezi, melynek keretében új struktúra szerint áll föl a technikai részlegük.

Az eddigi technikai igazgatójuk, Andrew Green nagyobb felelősséget és új funkciót kapott, általános technikai igazgatóként ő felel majd az új embereket szerződtető, növekvő, új gyárat, szélcsatornát építő gárda technológiai stratégiájáért. Hogy munkáját megkönnyítsék, a rangsor következő szintjén három fő pozíciót jelöltek ki.

Tom McGullough a továbbiakban teljesítményigazgatóként folytatja, és a versenypályán a mérnöki munkát és az autó teljesítményével kapcsolatos munkát felügyeli (mint eddig), de új feladatként a gyárban is ő veszi át a teljesítménnyel kapcsolatos területek irányítását, így az aerodinamikai, a menetdinamikai és szimulációs és szoftveres oldalt.

Az újonnan érkező Luca Furbatto (télen áll munkába) mérnökigazgató lesz, ő a gyárban irányít, fő területeit a megbízhatóság, a kutatás-fejlesztés és a struktúra jelenti.

Lance Stroll, Sebastian Vettel és Andrew Green (Fotó: Aston Martin) Lance Stroll, Sebastian Vettel és Andrew Green (Fotó: Aston Martin)

A harmadik pillér a technikai igazgató pozíció, ami átfogja az aerodinamikai fejlesztést, az autó tervezését és a rövid és középtávú technológiai stratégiát. Hogy ez a poszt kié lesz, azt a csapat egyelőre nem jelentette be – nem kizárt, hogy hamarosan új szakemberrel erősítenek.

Az Aston Martin célja, hogy a 2022-ben rajtoló új szabályciklusban az élcsapatok közé emelkedjen. Ennek megfelelően az infrastrukturális beruházásaik mellett a kapacitásaikat több ember alkalmazásával bővítik. Jelenlegi több mint 500 fős gárdájuk a következő években 800 főssé duzzadhat.

„Andrew Green fontos stratégiai szerepkört vesz át a technikai oldalon, és én örömmel mutatom be az új struktúránkat, ami csak erősebbé teszi a technikai működésünket” – nyilatkozta Otmar Szafnauer csapatfőnök. „Tom egy tapasztalt és tehetséges mérnök, aki továbbra is felel a pályán a mérnöki munkáért, valamint sok gyári, a teljesítménnyel kapcsolatos feladatot kap. Ő egy erős vezető, aki sokat tett az elmúlt években a csapat sikereiért. Luca Furbatto a gyári működéshez tesz hozzá, egy újabb kiváló vezető, nagy tapasztalattal a területén. Mindketten Andrew Greennek jelentenek.”

Borítókép: Fotó: Aston Martin

További tartalmak