Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg: Norrisban minden megvan, ami a bajnoki címhez kell

Rosberg: Norrisban minden megvan, ami a bajnoki címhez kell

GMM
A korábbi világbajnok, Nico Rosberg úgy érzi, a McLaren fiatal versenyzőjében, Lando Norrisban minden megvan ahhoz, hogy a jövőben ő is fölérjen a csúcsra és elhódítsa a Forma–1 világbajnoki trófeáját.

Norris a 2021-es szezon első hét versenyének egyik legjobban és legstabilabban teljesítő versenyzője: egy kivétellel eddig minden alkalommal a legjobb öt között végzett, kétszer dobogón állt, és a mezőnyből már csak ő mondhatja el magáról, hogy mind a hét futamon pontot szerzett. Nem meglepő tehát, hogy egyre többen nyilatkoznak elismerően róla.

Legutóbb a 2016-os bajnok, Nico Rosberg méltatta a fiatal pilótát, aki érzése szerint egy nap elhódíthatja a világbajnoki trófeát, hiszen mindene (képességei, stabilitása és higgadtsága) megvan ahhoz, hogy a legjobbak közé emelkedjen.

„Elképesztő formában van, nagyon-nagyon jól vezet” – dicsére Rosberg a McLaren pilótáját a Sky Sportsnak. „Most, hogy megkapta az új, többéves szerződését igazán lenyűgözően teljesít. Ő a jövő nagy brit reménysége. Egyértelmű, hogy Landóban minden megvan, ami ahhoz kell, hogy az ember világbajnok legyen” – magyarázta.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Ez idén minden eddiginél jobban bizonyítja Daniel (Ricciardo) ellen, aki egy fenomenális versenyző. Lenyűgöző az, ahogyan Lando idén uralja a csapaton belüli harcot” – folytatta a német, majd megjegyezte, a jelenlegi helyzet biztos, hogy új és egyben furcsa is Ricciardo számára.

„Daniel sokat küszködött. Franciaországban már jobb volt, de még mindig nem a legjobb formáját hozza. Még mindig szoknia kell az autót. Ez a helyzet most szokatlan számára, mert az előző években végig domináns volt a csapaton belül, de most azzal küzd, hogy megbarátkozzon az autóval. Szörnyű, amikor nem olyannak érzed magad alatt az autót, amilyennek szeretnéd, és ezért egyszerűen nincs meg az önbizalmad” – fogalmazott.

„Ami szintén nagyon rossz lehet, hogy vannak esetek, amikor kinn van a pályán, és azt érzi, nagyszerű kört futott, mint például Monacóban, majd ránéz az eredményekre, és látja, hogy nyolc tizeddel elmarad Landótól. Mentálisan ez nagyon nehéz egy versenyző számára. Nagyon remélem, hogy Daniel megveti a lábát a McLarennél” – zárta gondolatát.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: McLaren)

További tartalmak