Musorujsag
Élő Eredmények

Az Alfa Romeo számára fontos, hogy Räikkönen javítson az időmérőn

Az Alfa Romeo számára fontos, hogy Räikkönen javítson az időmérőn

GMM
Miután a finn klasszis a Stájer Nagydíjon is egy hajszállal csúszott le a pontszerzésről, az Alfa Romeo pályamérnöke szerint a folytatásban kulcsfontosságú lesz Kimi Räikkönen időmérős teljesítményének a javítása.

Räikkönen idén eddig csak Azerbajdzsánban végzett a legjobb tíz között és három alkalommal volt tizenegyedik, vagyis maradt le csupán egyetlen pozícióval a pontszerzésről – legutóbb a múlt vasárnapi Stájer Nagydíjon. A Red Bull Ringen egy kiábrándító időmérő után, a tizennyolcadik rajthelyről verekedte föl magát a pontszerzés közelébe.

Ami a szombati teljesítményét illeti, a 2007-es bajnok eddig négyszer esett ki a Q1-ben, a csapattárs, Antonio Giovinazzi pedig egy körön tartósan jobb teljesítményt nyújt. Eddig tehát a kvalifikáció volt a Jégember gyenge pontja 2021-ben.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Az Alfa Romeo reméli, a folytatásban javít a szombati teljesítményen, ez ugyanis fontos lenne ahhoz, hogy pontokat szerezzen. „Kimivel ezen a hétvégén kipróbálunk pár dolgot, és meglátjuk, be tudjuk-e juttatni a Q2-be” – jelentette ki a csapat pályamérnöke, Xevi Pujolar. „Azzal, hogy mindkét autó bekerül a Q2-be, szerintem előrelépést tehetünk.”

„A fő cél az lesz, hogy a Williams előtt legyünk az időmérőn, aztán remélhetőleg olyan versenyt futhatunk majd, mint múlt vasárnap. A gumik lágyabbak lesznek, a körülmények is változhatnak, megpróbálunk a top10 közelébe kerülni, és akkor másképp versenyezhetünk” – magyarázta.

A szakember szerint Räikkönen időmérős lemaradása a csapattárshoz képest a gumikezelésben keresendő, noha alapvetően nagyon hasonló a finn veterán és a fiatal olasz vezetési stílusa. „Elég közel vannak egymáshoz, de vetünk egy pillantást arra, tudunk-e segíteni rajta. A fő kérdés a gumik előkészítése a felvezető körön. Hátha lesz pár ötlet, próbálkozhatunk a beállításokkal és a gumikkal is. A terv az, hogy mindketten ott legyenek a Q2-ben. Akkor jobban irányíthatjuk a futamot” – mondta.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak