Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: Ez egy 23 menetes nehézsúlyú meccs, még minden nyitott

Wolff: Ez egy 23 menetes nehézsúlyú meccs, még minden nyitott

Mercedes
Négy futam óta veretlen a Red Bull, és értelemszerűen egyre nagyobb a bikások előnye, a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff azonban még nem aggódik; az Osztrák Nagydíj előtt kijelentette, hosszú még a szezon, a bajnokság pedig teljesen nyitott.

Noha már az első futamokon látszott, ha a Red Bull idén alaposan megizzaszthatja a Mercedest, a bikások nem tudták kihozni a maximumot autójukból és lehetőségeikből a szezon legelején. Az utóbbi hetekben viszont minden a terveik szerint zajlik: négy futam óta veretlenek, a konstruktőri bajnokságban már 40 ponttal vezetnek, Max Verstappen előnye pedig 18 egység az egyéniben.

Az elmúlt évek dominanciája után tehát ezúttal a csillagosoknak kell kapaszkodniuk, üldözöttből üldözővé váltak. Ami esélyeiket illeti, az általában pesszimista Toto Wolff az Osztrák Nagydíj előtt meglehetősen higgadtan nyilatkozott.

Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája a Spanyol Nagydíj rajtja után (Fotó: MTI/EPA) Max Verstappen és Lewis Hamilton csatája a Spanyol Nagydíj rajtja után (Fotó: MTI/EPA)

 

A szakember kiemelte, sok van még hátra, és bár a rivális most előnybe került, még nem veszett ügy az idei bajnoki harc. „A múlt héten kísérletezgettünk az autó beállításaival, de reméljük, hogy ezúttal úgy érkezünk majd meg az első szabadedzésre, hogy sokkal jobb passzban leszünk, és készen fogunk állni arra, hogy onnan építkezzünk” – kezdte előzetesét.

„A gumikeverékek lágyabbak lesznek a soron következő hétvégén, szóval ez egy új kihívást jelent majd a csapat számára, és egyben új lehetőségeket is teremt majd stratégiai szempontból” – utalt arra, hogy bár a pálya változatlan marad, a Pirelli igyekszik megfűszerezni a hétvégét.

„Az idei világbajnokság egy 23 mentből álló nehézsúlyú meccs” – emelte ki. „Mi pedig még csak a harmadánál tartunk ennek a meccsnek. Nagyon sok lehetőség vár még a csapatra, és még mindig minden nyitott, szóval izgatottan várjuk a kilencedik fordulót” – folytatta az osztrák, aki a Stájer Nagydíjjal kapcsolatban kijelentette, bár nem nyertek, Lewis Hamilton második és Valtteri Bottas második helyezésével kihozták a maximumot a futamból, ahol nem ők voltak a gyorsabbak.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Toto Wolff (Fotó: Mercedes)

További tartalmak