Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferrari volt csapatfőnöke vette át a Juventus irányítását

A Ferrari volt csapatfőnöke vette át a Juventus irányítását

Juventus, Bloomberg
A Ferrari korábbi csapatfőnökét választották a Juventus labdarúgó csapatának új vezetőjévé.

Visszatér a sportéletbe Maurizio Arrivabene. A Ferrari Forma–1-es csapatát 2015-től 2018-ig irányító olasz mostantól szeretett futballcsapata, a Juventus ügyvezető igazgatójaként folytatja pályafutását.

A korábban a Philip Morris Internationalnál, majd a Scuderiánál dolgozó szakember 2012 óta tagja a Juventus elnökségének, és a testület most őt bízta meg azzal, hogy felügyeljen „minden, a futballal kapcsolatos üzleti tevékenységet”, és rendezze a klub pénzügyeit azok után, hogy a koronavírus-járvány miatt a 2019-től 2022-ig terjedő időszakra 320 millió eurós kiesést könyveltek el. A klub most egy 400 millió eurós beruházással kíván javítani a helyzetén.

Maurizio Arrivabenét a Ferrari korábbi elnöke, Sergio Marchionne állította a Forma–1-es gárda élére. 2017-ben és 2018-ban sokáig esélyesek voltak a bajnoki címre a Mercedes ellen, ám miután mindkétszer kudarcot vallottak, Arrivabene pozíciója is meggyengült. Noha tagadták, az olasznak Marchionne halála után részben azért is kellett távoznia, mert nem egyformán látták a Scuderia helyzetét és jövőjét az akkori technikai igazgatóval, Mattia Binottóval, aki ezek után Arrivabene utódja lett.

A két híres olasz csapatot, a Ferrarit és a Juventust összeköti az Agnelli család, amely az F1-es istállóban a FIAT-on keresztül érdekelt, futballklubnak pedig a tulajdonosa. A Juventus elnöke, Andrea Agnelli a Ferrari jelenlegi elnökének, John Elkann-nak az unokatestvére.

Borítókép: Maurizio Arrivabene (fotó: XPB)

További tartalmak