Musorujsag
Élő Eredmények

Häkkinen: Ha nem akar hamar kikapni, a Mercedes találjon ki valamit

Häkkinen: Ha nem akar hamar kikapni, a Mercedes találjon ki valamit

Unibet
A korábbi világbajnok, Mika Häkkinen úgy érzi, a Mercedes már a következő futamokon elveszítheti a világbajnoki csatát, amennyiben nem tud kitalálni valamit, és visszavágni az elmúlt hetekben négy győzelmet szerző Red Bullnak.

Miután Max Verstappen megnyerte a Stájer Nagydíjat a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff kijelentette, a csillagosoknak nyolc év után most először nincs meg a tempója ahhoz, hogy harcba tudjanak szállni a Red Bull-lal. A szakember ígérte, csapata megpróbál mindent optimalizálni a következő hétvégére, hogy jobban teljesítsen és visszavághasson a bikásoknak.

A korábbi világbajnok, Mika Häkkinen a bajnoki csata alakulásával kapcsolatban kijelentette, amennyiben a Mercedes nem talál megoldást, és a következő hetekben sem tudja legyőzni a Red Bullt, a két csapat harca a vártnál sokkal hamarabb eldőlhet.

Mika Häkkinen (fotó: XPB)

„Jelenleg úgy tűnik, a Mercedesnek nincs válasza” – írta blogján a finn. „Az, hogy Max Verstappen irányította a futamot és kényelmes győzelmet aratott Lewis Hamilton előtt, megmutatta, milyen komoly fejlődésen ment keresztül a Red Bull és a Honda csomagja. Hihetetlen munkát végeztek, és Max csodálatosan kihasználja ezt.”

„Megnyerték az előző négy futamot, ami igazán fantasztikus teljesítmény volt, és olyan versenyre kényszerítik a Mercedest, amilyet 2013 óta nem tapasztalt. Ausztriában Lewis és a csapattárs is azt mondta, a Red Bull körönként két tizeddel gyorsabb, és érezhetően jobb volt az egyenesben is. A két tized elég komoly előny egy rövid pályán. Max hamar ki tudta építeni az előnyét, és az élről irányíthatták a taktikát is” – folytatta.

„Régen imádtam ezt a fajta versenyt. Bár nagyon jó, amikor az ember test-test elleni csatákat vív, nagyon szórakoztató, de remek érzés irányítani is, és tudni, remek autó van alattad. Nagyon úgy tűnik, Max is élvezi ezt! A Mercedes vigasztalódhat a dobogós helyezésekkel, de Lewisnak, Valtterinek (Bottas) és Totónak (Wolff) nem ez a cél. Megoldást kell találniuk, mégpedig egész gyorsan, ha nem akarják, hogy ez a világbajnokság elússzon már júliusban, vagy augusztusban” – emelte ki az 1998-as és az 1999-es év legjobbja.

További tartalmak