Musorujsag
Élő Eredmények

A nyolcból két versenyzőt büntetett az FIA a tömeges vizsgálat után

A nyolcból két versenyzőt büntetett az FIA a tömeges vizsgálat után

FIA
Nyolcból hat versenyző futni hagyott, kettőt viszont súlyos büntetéssel sújtott az FIA az Osztrák Nagydíj sárga zászlós kavarodásában.

A mezőny több mint fele ellen vizsgálat indult az Osztrák Nagydíj leintése után az utolsó körben történt baleset és esetleges vétségek ügyében. Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen incidensében a finnt találták vétkesnek, utólag 20 másodperces büntetést adtak neki. George Russellt felmentették a féktávon való irányváltás gyanúja alól.

További 8 versenyzőt eközben a Räikkönen-baleset miatt kiadott dupla sárga zászlós jelzés figyelmen kívül hagyásának gyanújával idéztek be. A gyanús versenyzők listája így festett: Carlos Sainz, Sergio Pérez, Daniel Ricciardo, Charles Leclerc, Pierre Gasly, Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi, Nyikita Mazepin.

Közülük kettőről, Latifiről és Mazepinről bizonyosodott be, hogy vétettek a szabályok ellen, a többieket fölmentették. „A bírák kielemezték a telemetriai adatait a nevezett versenyzőnek, aki nem lassított kellő mértékben a dupla sárga zászlós jelzésnél és a sárga szektorban” – állapította meg az FIA Mazepinről és Latifiről.

Nyikita Mazepin (Fotó: XPB)

Mindketten egy 10 másodperces „stop and go” büntetésnek megfelelő 30 másodperces időbüntetést kaptak, valamint 3 büntetőpontot. Mazepinnek ezzel összesen 5, Latifinek 6 pont van a szuperlicencén.

A többiek esetében kimondták, a vizsgálatok alapján megfelelően intézkedtek a veszélyjelzés láttán. Fölmentésüknek köszönhetően az Osztrák Nagydíj pontszerzőinek sorrendje és névsora nem változott.

Borítókép: Antonio Giovinazzi és Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

További tartalmak