Musorujsag
Élő Eredmények

Norrist és Pérez is megszórták büntetőpontokkal

Norrist és Pérez is megszórták büntetőpontokkal

FIA
Lando Norris és Sergio Pérez is megkapta a maga büntetőpontjait az Osztrák Nagydíj leintését követően. A fiatal brit ezzel két pontra került az eltiltástól, igaz, kettő még a soron következő Brit Nagydíj előtt törlődik.

Számos vitás esetet és büntetést hozott az Osztrák Nagydíj, a vizsgálódásnak és a szankcionálásnak pedig a leintést követően sincs vége. A futamon kiosztott időbüntetés mellé például Sergio Pérez és Lando Norris is megkapta a maga büntetőpontját, amiért a verseny bizonyos szakaszában leszorították riválisukat a pályáról.

Norris a mexikóival történt incidens miatt kapott két büntetőpontot, miután a szövetség egyértelműen kijelentette, hogy nem nagyobb elég helyet a Red Bull versenyzőjének és letolta őt a pályáról a négyes kanyarnál a futam harmadik körében.

Lando Norris és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

A most kiosztott büntetőpontokkal Norris neve mellett már tíz ilyen egység található, vagyis a fiatal versenyző kettőre került attól, hogy automatikusan eltiltsák a soron következő versenytől. Igaz, némileg azért fellélegezhet, a Brit Nagydíjig ugyanis kettő törlődik majd (egy büntetőpont egy évig van érvényben), Silverstone-ban tehát már csak nyolc feketepont lesz az „ellenőrzőjében”.

Pérez a futam során kétszer is leszorított Charles Leclerc-t a pályáról (az egyik alkalommal ugyanott és ugyanúgy, ahogy Norris őt), amiért kétszer kapott öt másodperces büntetést. Mivel kiállása már nem volt, ezt a versenyidejéhez adták hozzá.

A két leszorításért a rutinos mexikói is kapott két-ét büntetőpontot, ezzel pedig összesen már nyolc van a neve mellett. Silverstone-ba érkezve tehát neki is ugyanannyi lesz, mint Norrisnak, vagyis mindkettejüknek figyelniük kell majd, hiszen csak négy büntetőpont fogja elválasztani őket az automatikus eltiltástól.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak