Musorujsag
Élő Eredmények
×

Brawn: Verstappen újra jelezte, bajnokalkat, Norris a súlycsoportja fölött teljesít

Brawn: Verstappen újra jelezte, bajnokalkat, Norris a súlycsoportja fölött teljesít

F1
A verseny emberének Lando Norrist tartja, Max Verstappennel kapcsolatban újra kijelentette, Ausztriában is jelezte, bajnokalkat, Lewis Hamilton esélyeit továbbra sem írná le, hosszabbításának pedig örül – az F1 sportigazgatója, Ross Brawn ismét értékelte a hétvége eseményeit.

Ahogyan azt már megszokhattuk, a Forma–1 sportigazgatója a kategória hivatalos oldalán osztotta meg gondolatait az elmúlt hétvége eseményeiről, és érvelt amellett, kinek adná a nap embere díjat az Osztrák Nagydíj után.

Brawn ezt ezúttal a McLaren brit tehetségének, Lando Norrisnak adná, aki az időmérőn a második rajthelyet szerezte meg, a futamon pedig újra dobogóra állhatott (idén már harmadszor pezsgőzött az elemvényen). „A hétvége egész alapján Lando volt a nap embere. Szenzációsan teljesített az időmérőn, és egy nagyszerű futammal folytatta a szereplését” – emelte ki.

„A futamon volt pár nehéz döntés a büntetésekkel kapcsolatban, melyek közül az egyik őt érintette. Senki sem akar büntetéseket látni, versenybírák sem, és ezekről az esetekről sokáig fognak még vitatkozni. De nem hagyhatjuk büntetlenül az agressziót a pályán. Ezt sem szeretnénk látni, és nem egyszerű megtalálni az egyensúlyt. Max nagyon jó volt, újra úgy teljesített, mint egy gép, de Lando szerintem a saját súlycsoportja fölött teljesített, ez tette őt a nap legjobbjává” – folytatta.

George Russell (Fotó: XPB)

„Nagyra tartották, amikor megjött az F1-be és most az elvárásoknak megfelelően teljesít. Idén folyamatosan fejlődik és úgy tűnik, szintet lépett. Elképesztő tehetség. Áldottak vagyunk a versenyzőkkel, akik most a mezőnyt alkotják. Ott van a mérce, Lewis, majd Max, Lando, George (Russell), Carlos (Sainz) és Charles (Leclerc)” – magyarázta, majd Russellról is írt.

„Csalódott lesz, amiért nem szerezte meg az első pontját a Williamsszel, de amikor ülepszik a hétvége, látni fogja a pozitívumokat is. Ki tudja majd hozni őket a hétvégéből, ami nagyon-nagyon erős volt tőle. A másik Williams küszködött, de George egyre tiszteletet parancsolóbban versenyez vele. Csodálatosan teljesített az időmérőn és a futamon is nagyon jó munkát végezett. Nagyon le voltam nyűgözve” – húzta alá.

A bajnoki csata kapcsán kijelentette, Verstappen újra egyértelművé tette, igazi bajnokalkat, de ő Hamiltont sem írná még le, akinek a hétvégén bejelentett szerződéshosszabbítását (ennek értelmében 2023-ig biztosan a Mercedesszel marad) ő is örömmel fogadta. „Max most nagyon jó helyzetben van. Remek együtt tud működni a Red Bull-lal, látszik, hogy igazi harmónia van közöttük. Jó az autójuk és most minden összeállt. Ausztriában komoly támogatást is kapott a szurkolóktól, de Silverstone-ban fordul a kocka, mindenki Hamiltonnak szurkol majd. Itt is írtam mát többször, hogy bajnokalkat, és ezt most épp bizonyítja is” – fogalmazott.

„Nagyszerű, hogy Lewis szerződést hosszabbított. Ő egy igazi F1-es szupersztár és kulcsszerepe van a fantasztikus bajnoki csatában. Hatalmas pozitívum, hogy még évekig marad, és jövőre az új autót vezetheti. Most nem mennek jól a dolgai, de megszokta már ezt. Voltak már nehéz időszakai, ha nem is olyan sok. A kemény csatákhoz hozzászokott. Az idei év annyiból szokatlan, hogy a csapatok több okból sem reagálhatnak, hiszen már van költséglimit és az erőforrásaikat a jövő évre csoportosították, az új autókra. Ez most egy dilemma a csapatok számára. Régebben átdobták volna a forrásokat. Ezek a változtatások olyan elemei, melyek láthatatlanok, de a jövőben jobb bajnokságokat eredményezhetnek. A bajnoki cím elérhető Hamilton és a Mercedes számára. Most a Red Bull uralta a futamokat, de meglepne, ha végig így maradna. A Brit Nagydíj izgalmas lesz, főleg az új időmérős formátummal” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak