Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ismét közel került, mégis lecsúszott a pontszerzéstől az Alfa Romeo

Ismét közel került, mégis lecsúszott a pontszerzéstől az Alfa Romeo

Alfa Romeo
Az Alfa Romeo ismét nagyon közel került, de végül mégis távol maradt a pontszerzéstől. A csapatvezető szerint ez elsősorban újra a gyenge időmérős szereplésnek köszönhető, a futamtempóval ugyanis nem voltak gondjaik.

A szezon első kilenc hétvégéje alapján egyértelmű, hogy az Alfa Romeo rengeteget fejlődött tavaly óta, a pontszerzés azonban (ami a csapat fő célja lenne) csak elvétve jött össze, noha sokszor nagyon közel kerültek hozzá: versenyzőiknek összesen négy tizenegyedik és három tizenkettedik helyezése volt az első futamokon.

Ami az Osztrák Nagydíjat illeti, Kimi Räikkönen bár újra hátulról indult, ismét fölzárkózott a pontzónában lévőkre, és ha nincs a Sebastian Vettellel történő ütközés, újra olyan pozícióban zár, amitől karnyújtásnyira van a legjobb tíz.

Amikor a hétvégét összegezte, a csapatvezető, Frédéric Vasseur rámutatott, a gondot ismét az időmérő okozta. „Persze kiábrándító, hogy pontok nélkül hagyjuk el Ausztriát két olyan verseny után, ahol a tempónk jó volt. Megfizettük az árát a rosszul sikerült szombatnak, mivel a tizenötödik és tizenhatodik rajthely feleslegesen bonyolította az életünket” – emelte ki.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

„Mindkét autónak megvolt a tempója, ahogy azt Kimi jelezte is a futam végén, de a feladat egyszerűen túl komolynak bizonyult. Persze építhetünk a pozitívumokra, de meg kell találnunk a gyenge pontokat az utolsó lépéshez, hogy Silverstone-ban a legjobb tízben lehessünk” – tette hozzá.

„Olyan verseny volt ez, melyen az autó egész jó volt, de hiányzott az a kicsi plusz ahhoz, hogy a legjobb tízbe kerüljünk” – fogalmazott Räikkönen. „Volt egy hosszú etap a kemény gumikon, majd a közepeseken tudtuk utolérni a tizedik helyért harcolókat. Alonso elment Russell mellett, én közel jöttem aztán ütköztem Sebbel. Ütköztünk és ennyi volt, végül ez nem változtatott az eredményen, mert egyébként is elestünk volna a pontoktól.”

„Ez egy bosszantó verseny volt. Épp, mint a múlt héten, most is hátráltattak minket már az első körben. Összeértem Esteban (Ocon) autójával és ki kellett jönnöm” – mutatott rá Antonio Giovinazzi még egy problémára, ami a gyengébb rajthelyekből jöhet: hátrébb könnyebb balesetbe keveredni a rajt utáni tülekedésben. „Utána jó volt a tempónk, de szoros volt a mezőny és nagyon nehéz volt visszahozni a pozíciókat. Beragadtam az egyik Williams mögé, aztán még büntetést is kaptam. Remélhetőleg jobb versenyünk lesz Silverstone-ban, mivel a teljesítményünk nem rossz.”

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak