Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ricciardónak most összejött – ilyen futamra volt szüksége

Ricciardónak most összejött – ilyen futamra volt szüksége

McLaren, F1
A kiábrándító Stájer Nagydíj után pont egy olyan versenyre és eredményre volt szüksége Daniel Ricciardónak, amilyet a múlt vasárnapi hozott: a gyenge időmérőt követően komoly fölzárkózás és pontszerzés jött, ezúttal műszaki hiba nélkül.

Akárcsak az első, a második osztrák hétvége időmérője is csalódást keltő volt Daniel Ricciardo számára, aki nem jutott tovább a Q2-ből, miközben csapattársa, Lando Norris kiugró eredményt ért el (először a negyedik, majd a második leggyorsabb kört futotta meg). Az ausztrál a futam elején mindkétszer javított, a folytatás azonban eltérően alakult.

Míg az első versenyen egy műszaki hiba miatt visszaesett a középmezőnybe és lemaradt a pontszerzésről, ezúttal versenyben volt a követboly legjobbjaival és végül hetedik lett. Futamával kapcsolatban kiemelte, most pont erre volt szüksége.

Örömét viszont igyekezett visszafogottan kezelni. „Nem mondom, hogy nem vagyok elégedett. Csak próbálok kiegyensúlyozott maradni, nem akarok néha nagyon csalódott, máskor túl lelkes lenni” – kezdte. „Az időmérő nem volt valami szórakoztató, de a futamban már több örömöm leltem. Végig mozgalmas volt, jól sikerült a rajt, jó volt az újraindítás. Trükkös volt a védekezés a végén, de azért összességében jó nap volt.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Az ember néha elfelejti – és nemcsak a versenyzésben, hanem bármilyen másik foglalkozás esetében – hogy az a legfontosabb, hogy élvezze, amit csinál. A rossz eredmények persze lehangolják az embert, szóval nekem most pont erre volt szükségem, most egyszerűen csak élveznem kellett a versenyt. Őszintén, nem igazán számított a pozíció, csak az, hogy menjek és csatázzak” – emelte ki.

„Izgalmas volt a verseny. Folyamatosan támadtam és védekeztem. Engem ez teljesít ki, ezt élvezem. Erősen védtem a pozíciót a végén, szerintem mindent megtettem, amit csak tudtam, minden trükköt bevetettem, hogy elöl maradjak. Addig tartottam ki, amíg lehetett, és (Carlos) Sainz csak egy kicsit volt gyorsabb a végén a frissebb gumik miatt. De nincs okom panaszkodni a versenyre, se az eredményre. Örülök, hogy a végére értünk a triplahétvégének. Izgalmasak időszakok ezek, de egyúttal fárasztóak is. Most élvezhetjük a szünetet. Várjuk már Silverstone-t és az új formátumot. Érdekes lesz” – magyarázta, majd jelezte, a sprintkvalifikáció kedvezhet neki.

„Ez az eredmény motivál a sprintkvalifikáció előtt, hiszen tudom, hogy bárhonnan is vágok neki a versenynek, magabiztos lehetek vasárnap. Persze kicsit mindig könnyebb előrejutni, ha rosszabb pozícióból indulsz, de a középmezőnyben általában egyébként is nagy a káosz. Most jól ment az első kör, és az előző versenyen is egészen jól sikerült, de persze megeshet az is, hogy az ember belekerül a zűrzavarba” – fogalmazott.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak