Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ricciardónak honvágya van, csalódott az Ausztrál Nagydíj törlése miatt

Ricciardónak honvágya van, csalódott az Ausztrál Nagydíj törlése miatt

F1i
Daniel Ricciardo roppant csalódott, amiért 2021-ben is elmarad az Ausztrál Nagydíj, de most azzal vigasztalja magát, hogy a régóta várt hazai verseny visszatérése a hosszú szünet miatt jövőre még édesebb lehet.

A szezonstart előtt későbbre (márciusról novemberre) ütemezték az Ausztrál Nagydíjat, a mai napon pedig bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő utazási korlátozások miatt a szervezők – a helyi kormányzat döntését tiszteletben tartva – végleg lemondták a futamot. A mezőny tehát 2021-ben sem látogat el az Albert Parkba – az egyébként átalakított pályára.

A mezőny egyetlen ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo természetesen csalódottan vette tudomásul, hogy idén sem rendeznek futamot hazájában, és az is elszomorítja, hogy most sem látogathat el az országba, hiszen egyébként is sokszor honvágya van.

„Minden versenyzőnek nagy csalódás, hogy nem megyünk le Ausztráliába” – kezdte a McLaren klasszisa. „De megértjük az okokat. Én személy szerint nagyon várom már, hogy újra otthon versenyezhessek. És amikor sor kerül rá, csak még jobb érzés lesz, mert annyi idő telt már el a legutóbbi óta. Szurkolok, hogy 2022 másképp alakuljon, hogy újra láthassuk a fantasztikus rajongókat az Albert Parkban és remek show-t produkálhassunk nekik.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Ricciardo – többek között a szigorú szabályozások miatt – legutóbb 2020 tavaszán járt Ausztráliában, szabadidejét monacói otthonában tölti, nem meglepő tehát, hogy szeretne már hazatérni. „Nagyon hiányzik már a családom és hiányoznak a barátaim. Azért ez valóban le tudja hangolni az embert. Ez a hátránya annak, hogy már rég nem voltam otthon. Más versenyzők, még ha nem is otthon élnek, valószínűleg félórára vannak az otthonuktól, vagy ha európaiak, mint a legtöbben, akkor egy gyorsjáratnyira. Sokkal könnyebben meg tudják látogatni a családot és a barátokat” – mondta.

Kiemelte, a honvágyból próbál motivációt kovácsolni, hogy még erősebben teljesítsen. „Az az előnye ennek, hogy erőt ad és motivál. Úgy vagyok vele, hogy noha áldozatokat hozok, és távol vagyok a családtól és a barátoktól, lemaradok eseményekről, a családom öregszik, a nagyszüleim, satöbbi… az élet azért megy tovább. Ha én itt vagyok és lemaradok számomra értékes dolgokról, akkor jobb, ha jól csinálom ezt, hogy működjön a dolog, különben a semmiért volt az egész” – fogalmazott.

„Szóval ezt felhasználom üzemanyagnak is, száz százalékban. Még az edzések alkalmával is. A múlt héten itthon voltam Monacóban, volt egy jó egyhetes edzésem, és a mentális szituációk, amikbe belehelyezkedtem, nagyjából ezzel voltak kapcsolatosak. Ez még keményebben motivál. Szeretem kihasználni az ilyen plusz okokat, de tudom, hogy jó eséllyel ez lesz az első évem 2007 óta, amikor eljöttem otthonról, amikor tényleg honvágyam lesz. Ezzel maximálisan tisztában vagyok” – zárta gondolatát az ausztrál.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak