Musorujsag
Élő Eredmények

Williams: Nem volt gond az autóval, csak Russell idegeskedett

Williams: Nem volt gond az autóval, csak Russell idegeskedett

F1i
A Williams csapatvezetője, Jost Capito fölfedte, George Russell aggodalma az Osztrák Nagydíj előtt (a fiatal pilóta állítása szerint valami rendellenességet tapasztalt a bemelegítő körön) alaptalan volt, és a versenyző „túlérzékenységének” köszönhető.

Russell az Osztrák Nagydíj időmérőjén először verekedte be magát a Q3-ba a Williamsszel, csapata tehát roppant bizakodóan várta a rajtot. A fiatal pilóta azonban az indulás előtt alaposan megijesztette a csapattagokat valamint szurkolóit: bemelegítő körén arról beszélt, valamiféle rendellenességet tapasztal az autó hátulján.

Versenymérnöke arra kérte, folytassa a bemelegítő kört, és foglalja el helyét a rajtrácson, ők ugyanis nem látnak semmilyen problémát az autón. Később aztán nem is jelentkezett műszaki hiba, Russell be tudta fejezni a futamot (melyen egy hajszállal maradt csak le a pontszerzésről).

Főnöke, Jost Capito most megerősítette, valóban nem volt semmilyen gond az autóval, Russell aggódhatott a kelleténél egy kicsit jobban a rajt előtt. „Azt hiszem, egy kicsit túlérzékeny volt, és ideges is” – nyilatkozta a rutinos szakember. „Az adatok semmi gondot sem mutattak, nem láttunk semmit, amikor megnéztük az autót. A futam alatt sem volt gond. Nem volt ott semmi baj.”

Jost Capito (Fotó: XPB)

Ami a pontszerzés elmaradását illeti, kiemelte, nagyon örül, hogy a Williamsnek most az a baja, hogy versenyzőjük csak tizenegyedik lett. „Nagyon boldog vagyok, hogy most mindenki csalódott, mert négy hete még mindenki szurkolt volna, hogy tizenegyedikek legyünk. A franciaországi tizenkettedik hely csodálatos volt, Az, hogy most csalódottak vagyunk a tizenegyedik hely miatt, csak azt mutatja, mennyire lelkes a csapat, mennyire fel vagyunk tüzelve” – fogalmazott.

„Ha a triplahétvége előtt valaki azt mondja, úgy szerepel majd a csapat, ahogy, akkor azt bolondnak nézik, és most még csalódottak is vagyunk. Azt hiszem, ez mutatja, milyen jó úton járunk csapatként” – folytatta a szakember, kinek csapata most hazai versenyére készül.

Capito azonban aggódik, hogy a sík silverstone-i pályán nem fognak olyan jól teljesíteni, hiszen szélre érzékeny autójuk sokkal kiszolgáltatottabb lesz. „Ott nagyon nehéz lesz az első tízbe kerülni. Sok múlik majd az időjárási viszonyokon, mindenki tudja, hogy a szél trükkös lehet Silverstone-ban. Ha nagyon szeles lesz az idő, akkor bajban leszünk. Ha csendesebb lesz az időjárás, akkor lehet esélyünk, hogy jobb helyen legyünk” – mondta.

George Russell – Bearne / XPB Images
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak