Musorujsag
Élő Eredmények
×

Seidl: Szenzációs hétvégéink voltak, de nem szabad elragadtatnunk magunkat

Seidl: Szenzációs hétvégéink voltak, de nem szabad elragadtatnunk magunkat

F1i
A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl úgy érzi, az istálló előlépést ért el az ausztriai duplaforduló előtt, ugyanakkor kijelentette, nem szabad elszállniuk az előző futamok eredményeitől, a folytatás ugyanis várhatóan nehezebb lesz.

A McLaren elsősorban Lando Norris révén kiugróan jó eredményeket ért el az első és a második ausztriai hétvégén is: a fiatal versenyző a múlt héten például dobogóval zárta az F1 Red Bull Ringen tett látogatását. A brit pilóta a futam bizonyos szakasziban a Mercedesszel azonos tempót futott, ami pár éve elképzelhetetlennek tűnt.

Seidl ennek kapcsán megjegyezte, egyértelmű, hogy a McLaren komoly előrelépéseket tett, nemcsak a szezon előtt, hanem aközben is, de nem szeretné, ha a csapattagok elszállnának a sikerektől, a következő hetek ugyanis nehezek lehetnek.

„Szenzációs versenyhétvége volt ez a csapattól. Lando és Daniel (Ricciardo) is szenzációsan helyt áll” – kezdte. „A legutóbbi futam is szenzációs volt már itt, és jó volt látni, hogy a második hétvégére még tudtuk fokozni ezt, és még jobban teljesítettünk. Lando olyan pozícióban volt, hogy vele már az élmezőnnyel harcolhattunk.”

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

„De reálisnak kell lennünk, látnunk kell, hogy ez a pálya passzolt az autónkhoz. Jó volt persze látni, hogy az első hétvége után a fejlesztésekkel, a beállításokkal és a finomhangolással. Határozottan előre tudtunk lépni, mind az időmérőn, mind pedig a futamon” – emelte ki.

„Ennek köszönhetően lettünk olyan helyzetben, hogy harcolhattunk a legjobb autókkal. Nem tudom pontosan milyen gondjai voltak a Mercedesnek és Lewisnak, ami esélyt adott arra, hogy tisztán, a saját teljesítményünknek köszönhetően harcban lehessünk a dobogóért. Reálisnak kell ugyanakkor maradnunk, nem láthatunk olyasmit, ami nincs. Pontosan tudjuk, hol tartunk csapatként, azt hogy mekkora a lemaradásunk” – magyarázta.

„Tudjuk azt is, mekkora a lemaradása magának a csapatnak is, tudjuk, mekkora a deficit például az infrastruktúrát illetően. Annyira nem meglepő tehát, hogy ott tartunk, ahol. Ez egy közös utazás, és van egy egyértelmű tervünk arról, hogyan csökkenthetjük a lemaradást. Ez évekbe fog telni, de nagyon jó, hogy tettünk lépéseket a megfelelő irányba” – folytatta.

„Ambiciózusak vagyunk, de tudjuk, hogy nincs varázsszer, és úgy gondolom, jó, ha az ember reális marad. Nem szabad elragadtatni magunkat az olyan eredmények után, mint az ausztriai. De persze ezek az eredmények plusz motivációt adnak a csapatnak. Felöltenek minket energiával. De ez nem fogja megváltoztatni a reális képet saját magunkról” – zárta gondolatát a tapasztalt német szakember.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XBP)

További tartalmak