Musorujsag
Élő Eredmények

Van-e köze Vettelnek a Red Bull-osok Aston Martinhoz áramlásához?

Van-e köze Vettelnek a Red Bull-osok Aston Martinhoz áramlásához?

Motorsport-total, GMM
A Red Bull több kulcsembere is az Aston Martinhoz szerződött a közelmúltban, és nem kizárt, hogy lesz folytatás is. Sebastian Vettel cáfolja, hogy bármi köze lenne az igazolásokhoz.

Nagy erőkkel zajlik az Aston Martin technikai csapatának megerősítése. Az elmúlt hetekben három kulcsfigura érkezését jelentette be a brit gárda, közülük ketten, Dan Fallows technikai igazgató és Andrew Alessi aerodinamikai vezető a Red Bulltól csatlakozik hozzájuk. Helmut Markótól tudhatjuk, az Aston Martin sok szakembert megkörnyékezett a Red Bullnál, Otmar Szafnauer csapatfőnök pedig Ausztriában azt is előrebocsátotta, hogy lesznek még bejelentések további érkezőkről.

Az első korábbi Red Bull-kulcsember már az év elején csatlakozott a silverstone-i gárdához: Sebastian Vettel, aki hamarosan újra együtt dolgozhat pár korábbi ismerőssel, akikkel a bajnoki sikerekben osztozhatott. A német ugyanakkor tagadja, hogy bármi köze lenne a Red Bull-os igazolásokhoz.

„A csapat tagja vagyok, de az én munkám, hogy vezetem az autót, visszajelzéseket adok a mérnököknek, nem én alkalmazok embereket. Amióta csatlakoztam az Aston Martinhoz, a csapat folyamatosan bővítette a hátterét, és jó látni, hogy új emberek érkeznek hozzánk. Dolgoztam együtt Andrew-val és Dannel is, de az már régen volt. Elképesztő, hogy elrepült az idő azóta.”

„Emellett hívtunk másokat is, akiknek a neve talán nem olyan ismert. Minden egyes új alkalmazottal csak erősödik az Aston Martin” – mondta a négyszeres világbajnok.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin) Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

Miközben Vettel nem vett részt aktívan a toborzásban, fölmerült, a személye a régi emlékek és a korábbi közös munka miatt ettől még lehetett vonzó a Red Bull-emberek számára, akik újra együtt dolgozhatnak vele. Vettel azonban kétli, hogy ilyen ereje lenne.

„Nem hinném, hogy miattam jöttek volna. Végső soron évekig voltam a Ferrarinál is a Red Bull után” – utalt arra, hogy előző csapatához sem követe őt senki a Red Bulltól. Ennek persze más oka is lehetett. „Andrew és Dan esetében az átállás jó lesz, mivel egy brit csapattól mennek a másikhoz, szóval nem kell elhagyniuk az országot, ahol élnek. Egy munkahelyváltás ugyanazon régión belül mindig könnyebb, mint hátat fordítani egy egész országnak.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak